Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mamman hyllas för hur hon hanterade tonårsdotterns graviditet

31 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
När Nicole Hennessy upptäckte att hennes tonårsdotter Angelina var gravid blev hon rädd – men visste att dottern måste vara ännu räddare.
Efter att ha visat hur hon hanterade 17-åriga dotterns graviditetsbesked hyllades trebarnsmamman av både läkare och personer i liknande sits
– Det handlade inte om mig eller hur jag kände, min dotter behövde mig, säger Nicole Hennessy.
Annons
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoriaBrand logo
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoria

När Nicole Hennessy en dag hittade papper från ett graviditetstest i badrummet förstod hon att hennes tonårsdotter Angelina hade testat sig. Efter att ha frågat dottern, som konstaterat att det var ett negativt test, bestämde sig trebarnsmamman för att de skulle dubbelkolla, och köpte ett till graviditetstest. Det testet visade sig sedan vara positivt.

Det här händelseförloppet visar Nicole upp i en video på sociala medier-appen Tiktok, som hon publicerat med dotterns tillåtelse, i hopp om att skapa diskusson kring hur man som förälder hanterar en tonårsgraviditet. För Buzzfeed berättar Nicole att det var viktigt för henne att hela tiden vara på den 17-åriga dotterns sida.

– Min omedelbara reaktion var ”Angelina behöver mig, reagera inte!”. Jag sa ”behöver du en kram?” och kramade henne hårt och sa att jag skulle hjälpa henne med det här.

Annons

När de fick veta att Angelina verkligen var gravid gick Nicole igenom många olika känslor, och grät ut hos vänner.

– Jag var livrädd och ledsen, men om jag kände på det sättet så kan man ju bara föreställa sig hur Angelina kände. Det handlade inte om mig eller hur jag kände, min dotter behövde mig, säger Nicole Hennessy till Buzzfeed.

Gav gravida dottern alternativ

Tillsammans med Angelinas pappa hjälpte Nicole dottern att ta ett informerat beslut kring hur hon skulle göra med graviditeten. De lyfte fram både för- och nackdelar med att behålla barnet.

– Jag sa att min personliga åsikt inte var viktigt för det är hennes liv, inte mitt. VI diskuterade också att oavsett vad hon valde så skulle folk döma henne, så ignorera det och lyssna på ditt hjärta.

Efter att ha publicerat videon på Tiktok hyllades Nicole för sin reaktion, och både läkare och personer i Angelinas situation kommenterade att hon hanterat det hela perfekt.

”Tack mamma!”, skriver en läkare.

”Tack för att du gav henne alternativ”, skriver en annan person.

Annons