Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Blev mobbad för sitt utseende – nu har hon blivit Miss England

22 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Miss England 2024
Som barn blev hon mobbad för sitt utseende, och utvecklade kroppsdysmorfofobi.
Nu har 23-åriga Milla Magee vunnit skönhetstävlingen Miss England, efter att ha varit den enda deltagaren med storlek large i kläder.
– Oavsett vilken storlek du köper så definierar det inte dig, säger Milla Magee, som arbetar som modell och badvakt.
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

Under hela sin uppväxt kände Milla Magee att hon inte passade in. Med sina 182 centimeter var hon alltid längst av tjejerna i klassen, och hon mobbades för sin vikt och sitt utseende. Som 14-åring hade hon aldrig kunnat tro att hon en dag skulle vinna skönhetstävlingen Miss England, som hon nu gjort.

Milla Magee som barn
Som barn blev Milla Magee mobbad.Foto: Courtesy Milla Magee / SWNS

I en intervju med brittiska Metro berättar Milla Magee om sin svåra uppväxt, som ledde till att hon fick kroppsdysmorfofobi.

Annons

– Jag är 182 centimeter lång och var alltid längst i skolan. Jag var den enda tjejen som stack ut i ett hav av pojkar, och jag tornade upp över mina vänner. Det gav mig komplex, säger hon.

Milla Magee
Milla har kämpat med komplex hela sitt liv.Foto: Joseph Walshe / SWNS

Under uppväxten såg Milla inga som såg ut som henne i media, vilket gjorde att hon försökte efterleva orealistiska ideal.

– Jag brukade försöka anpassa mig till kroppsideal som var orealistiska för mig. Jag saknade representation att se upp till. Jag ville alltid vara petit och liten. Jag hade en hälsosam vikt för min längd. Oavsett vilken storlek du köper så definierar det inte dig, säger hon till Metro.

Annons

Vill sprida positiva budskap

Den 17 maj vann den 23-åriga modellen och badvakten Miss England-tävlingen, mot 39 andra deltagare. Trots att tävlingen inte har någon viktgräns var hon dock den enda deltagaren som hade storlek large. Nu hoppas Milla Magee kunna använda sin växande plattform till att sprida kroppspositiva budskap och sundare ideal.

Milla Magee
Milla Magee vann Miss England.Foto: Joseph Walshe / SWNS

– Vi har skapat en idealiserad bild av hur en kvinna och en man ska se ut. Vi måste inte väga oss. Siffrorna på vågen behöver inte definiera dig. Vi måste sluta pressa oss själva.

Skönhetsikonerna de senaste hundra åren - så har de sett utBrand logo
Skönhetsikonerna de senaste hundra åren - så har de sett ut
Annons