Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mobbade pojkens vändning – får spela med världsstjärnor

11 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Quaden Bayles var bara nio år gammal när han vädjade i en numera känd video att hans mobbare skulle lämna honom ifred.
Efter att ha mobbats för sin kortvuxenhet har nu Quadens liv tagit en drastisk vändning – han ska nu spela mot världsstjärnor i en ny film.
– Det är ett jättebra jobb för mig, efter vad jag har gått igenom, säger han.
Annons
5 gånger Disney hanterat allvarliga ämnen på ett riktigt bra sättBrand logo
5 gånger Disney hanterat allvarliga ämnen på ett riktigt bra sätt

Att växa upp och se annorlunda ut än sina skolkamrater kan var riktigt svårt och jobbigt, och många barn som sticker ut blir mobbade av sina klasskamrater. Det vet inte minst australiensiska pojken Quaden Bayles.

Quaden är född med kortvuxenhet, eller akondroplasi, något han blev svårt mobbad för hela sin tidiga skolgång. 2020 väckte den då blott nioåriga pojken stor uppmärksamhet världen över när hans mamma Yarraka delade med sig av hjärtskärande video. I videon skriker Quaden att han inte vill leva längre för att han blivit så svårt mobbad.

– Jag vill bara hugga mig själv i hjärtat. Jag vill att någon ska döda mig, säger han i videon.

Men tre år efter den hemska videon har Quadens liv helt klart förändrats till det bättre. I dag har han nämligen lyckats uppfylla sin stora dröm att arbeta som skådespelare.

Annons

Spelar mot världsstjärnor

Den 12-åriga pojken har redan varit med i filmen Three thousand years of longing med Tilda Swinton och Idris Elba, och nu kommer han spela mot en rad världsstjärnor i Mad Max-filmen Furiosa som kommer 2024. Andra som spelar i den kommande filmen, som utspelar sig före de andra Mad Max-filmerna, är Christ Hemsworth och Anna Taylor-Joy

Regissören bakom båda filmerna är George Miller.

– Det var bra för oss och det var bra för honom. Han gjorde ett så bra jobb i Three thousand years of longing att han fick en liten roll i Furiosa med, har George Miller sagt.

Bayles själv verkar inte kunna tro sin lycka, att han ska vara med i storfilmen.

– Jag var lite rädd men jag älskar det. Jag älskar filmen, och jag älskar att jobba med George Miller. Det är ett jättebra jobb för mig, efter vad jag har gått igenom. Jag älskar verkligen skådespeleri.

Källa: VT.

5 saker som får dig att må dåligt på jobbetBrand logo
5 saker som får dig att må dåligt på jobbet
Annons