5 gånger Disney hanterat allvarliga ämnen på ett riktigt bra sätt
0:59

Efter reklamen: 5 gånger Disney hanterat allvarliga ämnen på ett riktigt bra sätt

(0:59)

Slå på ljud

Att växa upp och se annorlunda ut än sina skolkamrater kan var riktigt svårt och jobbigt, och många barn som sticker ut blir mobbade av sina klasskamrater. Det vet inte minst australiensiska pojken Quaden Bayles.

Quaden är född med kortvuxenhet, eller akondroplasi, något han blev svårt mobbad för hela sin tidiga skolgång. 2020 väckte den då blott nioåriga pojken stor uppmärksamhet världen över när hans mamma Yarraka delade med sig av hjärtskärande video. I videon skriker Quaden att han inte vill leva längre för att han blivit så svårt mobbad.

– Jag vill bara hugga mig själv i hjärtat. Jag vill att någon ska döda mig, säger han i videon.

Men tre år efter den hemska videon har Quadens liv helt klart förändrats till det bättre. I dag har han nämligen lyckats uppfylla sin stora dröm att arbeta som skådespelare.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Spelar mot världsstjärnor

Den 12-åriga pojken har redan varit med i filmen Three thousand years of longing med Tilda Swinton och Idris Elba, och nu kommer han spela mot en rad världsstjärnor i Mad Max-filmen Furiosa som kommer 2024. Andra som spelar i den kommande filmen, som utspelar sig före de andra Mad Max-filmerna, är Christ Hemsworth och Anna Taylor-Joy

Regissören bakom båda filmerna är George Miller.

– Det var bra för oss och det var bra för honom. Han gjorde ett så bra jobb i Three thousand years of longing att han fick en liten roll i Furiosa med, har George Miller sagt.

Ruben Högbom sökte efter försvunna sonen Olle i 37 år – gåtan fick aldrig något svar

Bayles själv verkar inte kunna tro sin lycka, att han ska vara med i storfilmen.

– Jag var lite rädd men jag älskar det. Jag älskar filmen, och jag älskar att jobba med George Miller. Det är ett jättebra jobb för mig, efter vad jag har gått igenom. Jag älskar verkligen skådespeleri.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Källa: VT.

5 saker som får dig att må dåligt på jobbet
1:9

Efter reklamen: 5 saker som får dig att må dåligt på jobbet

(1:9)

Slå på ljud
Mest läst