4:29

Efter reklamen: Se Cancerfondens film här

(4:29)

Slå på ljud

Att ens barn ska drabbas av en svårt sjukdom är varje förälders stora mardröm – men att det ska hända ens nyfödda bebis är svårt att föreställa sig. För Chelsea Hughes och hennes dotter Molly var det vad som hände.

Molly Hughes var inte mer än några månader gammal när hon diagnostiserades med cancerformen neuroblastom, vilket är en ovanlig typ av cancer, men den vanligaste att drabba bebisar som inte ens har hunnit fylla ett år.

Läkaren tar bröllopsblommor – och ger till sjuka patienter

Trots att hon inte förstod vad som hände med henne, så visade den lilla flickan en stor kämparanda, och kom hela tiden tillbaka till att leka och busa efter sina tuffa cancerbehandlingar.

– Hon återhämtade sig alltid efter varje behandling. Jag menar, det brukade slå ner henne i några dagar men sen var hon tillbaka och lekte igen, berättar Chelsea Hughes.

Dotterns cancer försvann

Neuroblastom är tumörer som bildas på binjurarna, och uppstår när spädbarnens nervceller inte utvecklar binjurarna som de ska efter födseln. Symptomen visar sig oftast i form av ömhet, smärta, förstoppning och feber, och dödar omkring hälften av alla som drabbas av den mer aggressiva cancerformen.

Molly fick cancern i stadie fyra, vilket är väldigt allvarligt, men lyckades ta sig ut på andra sidan. Dagen Chelsea fick veta att dotterns cancer nått remission, och alltså inte gick att upptäcka längre, var en stor dag för henne.

Cassie drabbades av hjärtsvikt – då upptäcktes tvillingarna i magen

– Jag föll till marken efter att ha pratat i telefon och kramade henne i fem minuter, säger Chelsea, som också menar att böner har hjälpt dottern under den svåra tiden:

– Jag tror att det har hjälpt henne ta sig igenom allt. Med alla böner hon har hört, som jag inte kan tacka alla nog för.

Idag är Molly en glad liten flicka.

Källa: Youtube.