Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mormodern födde sitt eget barnbarn: ”Tacksam”

08 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När Chalise Smith, 50, fick höra att hennes dotter Kaitlyn inte skulle kunna bli gravid och föda barn var det självklart för henne att hjälpa till.
Nu har hon varit sin dotters surrogatmamma – och fött sitt eget barnbarn.
– Jag sa till henne att jag förstod riskerna, berättar hon.
Annons
Surrogatmödraskap - kort förklaratBrand logo
Surrogatmödraskap - kort förklarat

50-åriga Charlise Smith hade fött åtta barn, och trodde nog att hon gått igenom sin sista graviditet. Men när hennes dotter Kaitlyn Munoz, 25, fick veta att hon inte skulle kunna bli gravid eller föda barn tänkte Charlise om.

Det var när Kaitlyn först diagnostiserades med endometrios och senare Sjögrens syndrom, en autoimmun sjukdom som attackerar kroppens körtlar och inre organ, som Charlise insåg att hon skulle kunna hjälpa sin dotter. Innan diagnosen hade Kaitlyn hunnit föda sonen Callahan med hjälp av provrörsbefruktning, och under den processen hade hon också frusit in två embryon till.

Annons

– Jag såg Kaitlyn gå igenom IVF-processen och jag vet vad det innebär. Det är alla sprutor och så mycket känslor inblandat i det, och jag sa att jag förstod riskerna och att jag hade bett kring saken i tre veckor, säger Charlise Smith, skriver People.

Födde sitt eget barnbarn

Den 17 maj födde Charlise sitt eget barnbarn, flickan Alayna Kait Charlise Munoz, något Kaitlyn skrev känslosamt om på sin Instagram.

”Jag har inga ord. Min mamma är en levande ängel som gav oss en till välsignelse på jorden och vi är så förälskade. När min mamma erbjöd sig att vara vår surrogatmamma kändes det bara så rätt. Min mamma klarade sig otroligt genom graviditeten och vi hade en underbar förlossningsupplevelse. Tacksam för min mamma och hennes osjälviskhet under den här resan.”

Annons

För Carlise har det varit en speciell upplevelse, något hon själv skrivit om på sociala medier.

”Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva något som det här eller föda barn vid 50 års ålder!”

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons