Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paret begravde sin katt - nästa dag dök den upp oskadd

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
Danielle och Sam Smith var förkrossade när de trodde att deras katt Lucky hade blivit överkörd.
Men dagen efter att ha begravt den döda katten dök deras katt upp hos dem – alldeles oskadd.
– Jag började gråta av lycka, säger Danielle till The Mirror.
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

Danielle och Sam Smith, från brittiska Birmingham, är inte bara föräldrar till tre barn – de är också stolta kattföräldrar till 11 månader gamla Lucky.

Men i mitten av maj fick de ett förkrossande besked som alla med utekatt fruktar, när en bekant hörde av sig i en gruppchatt om att en svartvit hankatt blivit påkörd. Sam åkte i ilfart till personen som hade hittat katten, och konstaterade att den hade identiska mönster i pälsen som deras älskade Lucky. När han kom tillbaka hem till Danielle med kattkroppen hade han den i en potatissäck för att dölja hur skadad katten var,

– Jag storgrät, snorade och droppade, puttade bort honom och sa att jag behövde se honom, som om jag var med i en film. Vi öppnade påsen så man kunde se från nacken och neråt, och både kattens kropp och markeringar var exakt likadana, säger Danielle till The Mirror.

Annons

Familjen begravde sin katt i trädgården, och gjorde en liten gravsten som det stod ”R.I.P Lucky” på. Men dagen efter den lilla begravningen hände något väldigt oväntat. Halv elva dagen efter fick Danielle ett meddelande där hon plötsligt fick se Lucky ligga i sängen och tvätta sig själv. Han var alltså inte bara vid liv, utan mådde dessutom alldeles utmärkt.

– Jag började gråta av lycka, men undrade samtidigt vems katts blod jag hade haft på mina händer, och vems katt jag hade sörjt.

Begravde annan familjs katt

I efterhand lyckades Danielle få tag i personen vars katt det faktiskt var som hade blivit påkörd och gått bort.

– Hon la ut en bild på sin katt på Facebook, så jag skrev till henne att jag tror att hennes katt ligger begravd i min trädgård. Jag förklarade vad som hänt och hon var så snäll. Jag vet att det låter konstigt, men jag frågade om hon ville att vi grävde upp honom så hon kunde begrava eller kremera honom. Hon sa att vi skulle låta honom vila om det var okej, så vi har planterat lite frön där nu.

För Danielle, Sam och hela familjen har det varit en surrealistisk upplevelse att tro sig ha förlorat sin katt, och sedan få honom åter.

– Hela situationen är komisk och hemsk för hur förkrossade vi alla var. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det. Det var en traumatisk helg.

Annons