Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala
3:45

Efter reklamen: Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

(3:45)

Slå på ljud

När sjuksköterskan Sharon Cutts bestämde sig för att bilda familj med pojkvännen Stuart Reynolds var han 40, och hon 55 år. Sharon hade redan vuxna barn från en tidigare relation, men kände att hon ville ha barn med sin nya kärlek.

Efter att ha nekats hjälp från den statliga sjukvården i Storbritannien gjorde hon IVF-behandling på Cypern.

– Jag visste att det fanns en möjlighet att föda flera barn eftersom läkaren satte in fyra embryos i mig, för att öka chanserna att bli gravid, har Sharon berättat för The Guardian.

Men varken hon eller pojkvännen hade nog räknat med att det skulle bli trillingar.

– På ultraljudet fick vi höra att det var tre hjärtslag. Stuart var chockad och jag grät av lycka.

Hatstorm efter kvinnan avslöjar barnnamnet

Läkarna avrådde

Paret fick sedan ta lån på över 150 000 kronor för att ha råd med all läkarvård som behövdes. Under graviditetens gång blev Sharon också avrådd att fullfölja sin graviditet, på grund av de stora risker som kommer med att bära trillingar i hennes ålder. Men hon struntade i läkarens råd, och efter att ha tillbringat elva veckor på sjukhus så kunde trillingarna födas med hjälp av kejsarsnitt 2016 – två söner vid namn Mason och Ryan, och dottern Lily.

Att Sharon har barnbarn som är äldre än hennes trillingar gör henne inget.

– Det innebär att de har många lekkamrater.

Svårt att hinna barnbarnen

Några år efter födseln var Sharon med i Daily Mail och berättade om livet som småbarnsmamma när hon närmade sig 60. Hennes vuxna barn är inte helt nöjda med valet att skaffa barn så pass sent.

– Jag kan inte vara en närvarande farmor och mormor till deras barn eftersom det bara finns 24 timmar om dygnet, men jag har alltid godsaker om de kommer förbi. En av mina döttrar sa att hon planerade att adoptera en annan mormor. Hon sa ”inget illa ment mamma, men du har inte riktigt tid när du har trillingarna”.

Änkan åt middag ensam – då bjöds hon in av unga männen

Trots tre småbarn ser Sharon, som förr sprang maraton, till att ta hand om sin hälsa, och tränar på gym tre till fyra gånger i veckan. Eftersom hennes egen mormor och gammelmormor blev väldigt gamla, så har hon förhoppningar om att få se sina trillingar både växa upp, gifta sig och bilda egna familjer.

– Ingen av oss vet vilken ålder vi kommer vara när det är vår tur.