1:26

Efter reklamen: 12 tecken på att du funnit riktig vänskap

(1:26)

Det var den 18 april 2019 som 23-åriga Alabama-bon Jamario Howard gick ut och åt på en lokal restaurang med två av sina vänner. När de satt och åt sin mat upptäckte Jamario plötsligt en äldre kvinna som satt ensam vid ett bord en bit bort. Han tyckte inte om tanken på att hon skulle äta i sin ensamhet.

”Min exakta tanke var 'fasen, jag skulle hata att äta ensam'”, skrev Jamario i ett inlägg på Facebook som blev viralt efteråt, skriver Today.

Efter att ha kollat vad hans vänner tyckte så gick Jamario bort till den ensamma kvinnan för att erbjuda henne att äta middag med dem istället. Kvinnan, som heter Eleanor, gick med på det, och började berätta om sitt liv för Jamario – om barnbarn, volontärarbete på sjukhuset och vad hon och hennes make brukade göra tillsammans.

Livräddarnas fina gest – bar 95-åringen till havet varje dag

En oväntad vänskap

Eleanor visade sig vara änka, och den 19 april, alltså dagen efter mötet på restaurangen, skulle hon och hennes make ha firat sin 60:e bröllopsdag.

”Jag beklagade genast sorgen och bjöd med henne att komma och äta med oss”, skriver Jamario och fortsätter:

”Det var bara en trevlig, spontan grej, men det ändrade verkligen vår syn”.

Det virala Facebook-inlägget fick över 69 000 delningar och 25 000 kommentarer, och många imponerades av Jamarios medkänsla.

Mamman bär sin funktionsnedsatta son på ryggen – reser i hela världen

”Var alltid snäll. Det kan ta dig långt och dem långt”, skrev han.

Efter det första mötet fortsatte de nyfunna vännerna att mötas regelbundet, och uppmärksammades av lokaltv.

– Jag tror Gud skickade dit mig. Människor bryr sig om andra människor, och hur viktigt det är, säger Eleanor om mötet till CBS.