1:09

Efter reklamen: 7 unika barnnamn inspirerade av populära låtar

(1:09)

Josie King, 27, är en brittisk tvåbarnsmamma som inte är rädd för att gå mot strömmen. Efter att ha döpt sin numera sexåriga dotter till Talayla-May Barbara Elaine Kayleigh Kelsey Jade King, så har hon nu väckt internationell uppmärksamhet med namnvalet till sin nya son.

Det var i ett brittisk tv-program med Jeremy Vine som Josie var med och pratade om sonen, som hon har döpt till Lucifer, skriver Somersetlive.

– Jag hade ingen inspiration till namnet. Jag kollade i många barnböcker och jag gillar ovanliga namn. Jag gillar inte att ha vanliga namn, säger hon i och fortsätter:

Livräddarnas fina gest – bar 95-åringen till havet varje dag

– Jag antog att jag skulle få en flicka så jag valde ett flicknamn för att vi har väldigt mycket kvinnor i familjen – jag skulle döpa henne till Narnia men så fick jag veta att jag skulle få en pojke.

Familjen ville stoppa namnet

Josie konstaterar att hon visste att många skulle ha åsikter om sonens namn, men menar att det inte är något hon bryr sig om.

– Det har varit några familjemedlemmar som har sagt ”du kan inte döpa honom till det”, men jag har sagt att jag är inte religiös så det står inte för vad andra personer tror att det står för.

Pappan har Downs syndrom – krossar alla fördomar med familjen

Efter framträdandet i radio hamnade Josie mitt i en hatstorm, från personer som tycker att hon varit elak som döpt sin son till ett djävulsnamn.

– Jag har fått meddelanden hela dagen. Jag insåg inte att ett impulsivt samtal till Channel 5 skulle sluta med så många meddelanden. Jag tycker att folk har rätt till sin åsikt – det är mest äldre generationen som inte gillar det. Jag gillar namnet för att jag gillar det, det står inte för djävulen i mina ögon.