Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hatstorm efter kvinnan avslöjar barnnamnet

12 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Brittiska mamman Josie King har valt ovanliga namn till sina barn – något hon nu kritiseras för.
Efter att ha berättat i en pratshow att hon döpt sin son till Lucifer så möts hon av ett hatstorm.
– Jag är inte religiös så det står inte för vad andra personer tror att det står för, säger hon.
Annons
7 unika barnnamn inspirerade av populära låtarBrand logo
7 unika barnnamn inspirerade av populära låtar

Josie King, 27, är en brittisk tvåbarnsmamma som inte är rädd för att gå mot strömmen. Efter att ha döpt sin numera sexåriga dotter till Talayla-May Barbara Elaine Kayleigh Kelsey Jade King, så har hon nu väckt internationell uppmärksamhet med namnvalet till sin nya son.

Det var i ett brittisk tv-program med Jeremy Vine som Josie var med och pratade om sonen, som hon har döpt till Lucifer, skriver Somersetlive.

– Jag hade ingen inspiration till namnet. Jag kollade i många barnböcker och jag gillar ovanliga namn. Jag gillar inte att ha vanliga namn, säger hon i och fortsätter:

– Jag antog att jag skulle få en flicka så jag valde ett flicknamn för att vi har väldigt mycket kvinnor i familjen – jag skulle döpa henne till Narnia men så fick jag veta att jag skulle få en pojke.

Annons

Familjen ville stoppa namnet

Josie konstaterar att hon visste att många skulle ha åsikter om sonens namn, men menar att det inte är något hon bryr sig om.

– Det har varit några familjemedlemmar som har sagt ”du kan inte döpa honom till det”, men jag har sagt att jag är inte religiös så det står inte för vad andra personer tror att det står för.

Efter framträdandet i radio hamnade Josie mitt i en hatstorm, från personer som tycker att hon varit elak som döpt sin son till ett djävulsnamn.

– Jag har fått meddelanden hela dagen. Jag insåg inte att ett impulsivt samtal till Channel 5 skulle sluta med så många meddelanden. Jag tycker att folk har rätt till sin åsikt – det är mest äldre generationen som inte gillar det. Jag gillar namnet för att jag gillar det, det står inte för djävulen i mina ögon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons