Se också: Det här är ofrivillig barnlöshet
0:51

Efter reklamen: Se också: Det här är ofrivillig barnlöshet

(0:51)

Slå på ljud

Det var 2016 som Kelsi Pierce gifte sig med maken Kyle, och redan från början visste de två att de ville bilda familj och ha barn tillsammans. Men att bli gravid skulle visa sig vara väldigt mycket svårare än vad Kelsi hade räknat med.

Efter att ha misslyckats med att bli gravid på naturlig väg tog de hjälp av läkare, som kom med det tunga beskedet att Kelsi inte hade så många ägg, och dessutom blockerade äggledare. Paret påbörjade en IVF-behandling där det togs fram fem embryon, men Kelsi kunde fortfarande inte bära dem. Då erbjöd sig hennes mamma, Lisa Rutherford, att vara surrogatmamma åt sin dotter. Till en början ville Kelsi inte lyssna.

– Då var vi fortfarande på en plats mentalt där vi kände ”du kommer inte behöva göra det. Det här kommer fungera, min kropp kommer svara på medicinerna så småningom”, säger Kelsi Pierce till People.

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

Mamma blev surrogat

Men när varken medicin, injektioner eller en operation hjälpte så fick Kelsi och maken Kyle tänka om. De tog då kontakt med olika fertilitetsläkare för att hitta en person som var beredd att hjälpa trots att Lisa då hade passerat 50.

– Efter att vi hade pratat om det första gången så hade jag det alltid i bakhuvudet, säger Lisa Rutherford.

I december 2019 påbörjades processen för Lisa att kunna bära ett barn för första gången på tre decennier, och i februari så var hon gravid och hade sitt eget blivande barnbarn i magen.

Men bara en månad in i graviditeten hände det oväntade – Kelsi blev också gravid på egen hand. Detta trots att hon vid det laget hade slutat med all medicin och vitaminer hon hade tagit för att underlätta en graviditet.

– Det var inte något jag ens trodde var möjligt. När jag såg de två strecken var jag i chock för jag hade aldrig sett två streck innan.

Lisa och Kelsi födde barn med en månads mellanrum – men båda barnen var Kelsis.

Foto: Youtube.

Barnen föddes med en månads mellanrum

Lisa Rutherford var lika glad som sin dotter över beskedet, och insåg att hon nu hjälpte dottern med en annan dröm – att ha mer än ett barn.

– Jag sa ”det kanske är guds sätt att låta dem få två barn”. För chansen att hon skulle kunna få en till är väldigt väldigt liten. Så jag var exalterad! Jag var bara uppfylld av att de skulle få två barn, säger Lisa.

Att gå igenom graviditeterna tillsammans har gjort Lisa och Kelsi närmare varandra än någonsin. I oktober 2020 födde Lisa sitt barnbarn Everly, och i november var det Kelsis tur att föda dottern Ava.

– Det är bara så fantastiskt. Jag stirrar bara på dem hur länge som helst och känner ”jag kan inte förstå att ni är mina”, säger Kelsi.

Se också: Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barn
0:47

Efter reklamen: Se också: Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barn

(0:47)

Slå på ljud
Mest läst