82-åriga Wally Funk tar revansch, nekades rymdfärd för att hon var kvinna
0:47

Efter reklamen: 82-åriga Wally Funk tar revansch, nekades rymdfärd för att hon var kvinna

(0:47)

Slå på ljud

På sociala medier-appen Tiktok spreds i maj frågan ”Vad har ett jobb lärt dig som du aldrig kommer glömma?”, och många människor svarade med sina egna arbetslivserfarenheter och dråpliga minnen. En kvinna som minst sagt väckte uppmärksamhet med sitt svar var Nin Osegueda, som svarade med en video på sig själv i en svart, knälång klänning.

– Jag fick lära mig att hur propert jag än klädde mig så var min kropp så distraherande att att jag aldrig kan klä mig tillräckligt passande för en arbetsplats, säger hon i videon.

Videosvaret, som har plockats upp av The Mirror, har visats över fem miljoner gånger och fått tusentals reaktioner. Till klippet skriver Nina att hon blivit tillsagd på två av sina arbetsplatser för att hon inte har klätt sig ”passande för arbetsplatsen” – trots att hon följt klädkoderna. I stället menar hon att cheferna har reagerat på hennes kurviga kropp.

6-åringen biten av hund när han räddade sin syster: ”Stolt”

Blev av med jobbet

På grund av de många frågorna har Nina senare gjort en till video där hon förklarar mer vad som hände.

– Första gången det hände arbetade jag som mjukvaru-instruktör, och lärde folk att använda Adobe-programmen. Jag blev av med jobbet och chefen sa att jag klädde mig ”för sexigt”, säger hon och fortsätter:

@ninaosegueda

#stitch with @clayyedward i was reprimanded twice at 2 different pffices for dressing "inappropriately". it's just my shape. 🤷‍♀️ #bodyimage #bodyimageissues #body #hips #thicc #officelife

♬ original sound - Nina Osegueda-Queen of Hell

– Andra gången det hände arbetade jag på ett kontor i Washington D.C. och den kvinnliga kontorschefen sa till en medarbetare att jag hade en ”klubbklänning” på mig. Den var knälång och inte ens figursydd. Den markerade bara midjan men inte ens höfterna som klänningen i min andra video.

Nina avslutar med att konstatera att hon följt klädkoderna men att det inte dugt för cheferna, på grund av hennes naturliga kurvor.

– Så jag har fått höra det två gånger när jag haft helt normala kontorskläder, och det beror bara på min form.

Kritiken mot arbetsplatsen

Bland kommentarerna är det många som blir upprörda av att höra hur Nina drabbats av diskriminering för sitt utseende.

”Jag är ledsen att folk inte bara kan hålla sin ögon för sig själva i stället för att skylla på dig”, skriver en person.

”Se vilken hemsk arbetsmiljö som de förespråkar, där män inte har någon självkontroll och kvinnor därför borde straffas för något de inte ens kan påverka”.

Mest läst