Att genomgå en förlossning är alltid en risk för alla blivande mammor, men att genomgå vad irländska Victoria Conn gick igenom hör inte till vanligheterna.

När hon födde dottern Charlotte orsakade ryggmärgsbedövningen hon fick en liten skada på hennes ryggradskanal. Det ledde i sin tur till att hon drabbades av en läcka i sin cerebrospinalvätska. Vätskan som cirkulerar kring hjärnans yta började helt enkelt läcka.

– Det är den värsta, mest förkrossande smärtan – i stort sätt så sitter din hjärna direkt på nerverna i skallen, det är en ofattbar smärta, säger Victoria Conn till The Mirror.

Först kunde läkarna laga skadan, men i oktober förra året sprack den igen, och nu kan inte hennes läkare hemma på Nordirland ge henne samma behandling – detta för att en läkare är under utredning för feldiagnostisering.

Tills hon kan få ny behandling måste Victoria tillbringa all sin tid liggande ner. Det är nämligen bara då hon mår bra.

– Det tvingar en att ligga på rygg. Jag känner mig fullt frisk när jag ligger på rygg. Sekunden jag reser mig upp så kommer allt tillbaka med en gång, säger hon.

Deras liv har ställts på ända – maken får göra allt

Victorias make Curtis har blivit hennes vårdgivare, och får hjälpa henne att både duscha och äta, samtidigt som han är den enda som kan ta hand om deras dotter Charlotte.

– Man känner sig konstans skuldbelagd för att man inte kan vara mamman man ska vara, och jag kan inte göra någonting åt det. Jag vet att jag kan kompensera för det, men det är bara det att de här tidiga delarna i livet är så viktiga för mamman och hennes bebis – det känns grymt, säger hon.

– Det är inte bara mitt liv, min makes liv har ju vänts upp och ner också.

Men det finns ljus i slutet av tunneln. En privat läkare i Skottland har gått med på att göra behandlingen som Victoria behöver för att må bra igen, och paret har lyckats samla in pengar till ingreppet med hjälp av GoFundMe. Nu vill Victoria sprida kunskapen om skadan som är så handikappande.

– Om det hjälper någon person att inse ”oj jag kanske borde gå tillbaka till läkaren, eller sjukhuset lyssnade inte på mig”, eller om det får en person i regeringen att förstå att det händer, så är det värt att höja sin röst. Jag är inte den första, och jag kommer inte vara den sista.

Trioparet Ian, Alan och Jeremy är historiska – dottern har tre pappor