Nästan 30 år har gått sedan skådespelaren Mia Farrow bröt upp från relationen med regissören Woody Allen, efter att ha anklagat honom för sexuella övergrepp mot barn.

I den nya HBO-dokumentären Allen v. Farrow, som släpps den 21 februari i fyra delar, handlar om Mia Farrows och Woody Allens relation på 70- och 80-talet, innan det kom fram att Woody Allen hade en affär med en av Mia Farrows adoptivdöttrar, Soon-Yi Previn. I dag är Woody Allen och 35 år yngre Soon-Yi Previn gifta.

Dylan Farrow, dottern som Mia och Woody adopterade tillsammans är med i dokumentären, och anklagar Manhattan-regissören för att ha förgripit sig på henne när hon var barn. Ända sedan anklagelserna först kom till ytan vid Allens och Farrows uppbrott 1992 har han förnekat att det skulle vara sant.

Mia Skäringers starka text om ideal: "Jag är inte typisk kvinnlig"

Mia Farrow: Jag är rädd för Woody Allen

Allen v. Farrow hävdar att Woody Allen påbörjade sin affär med Soon-Yi medan hon fortfarande gick i gymnasiet, med stöd i vittnesmål från hans dåvarande dörrvakt, vaktmästare och hembiträde.

– Jag minns att mamma sa till mig och Ronan ”pappa har tagit nakna bilder på Soon-Yi”. Och det var typ första gången jag tänkte ”oj, det är inte bara jag”, säger Dylan Farrow i serien.

Mia Farrow är dock orolig för vad som kommer hända när dokumentären släpps, erkänner hon i trailern.

– Jag vet inte, jag är bara rädd. Jag är rädd för honom. En person som inte håller sig till sanningen kan göra vad som helst. En person som kan göra vad som helst är en person att vara rädd för, säger Mia Farrow i den nya dokumentären.

– Så jag oroar mig för att när den här dokumentären kommer ut, så kommer han gå till attack igen. Han gör vad som behövs för att försöka rädda sig själv från sanningen och röran han skapat.