Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

”Min pappa dog 1986 – årtionden senare kom mejlet som ändrade allt”

05 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Marisa Sullivan förlorade sin pappa i aids redan 1986, när hon bara var sex år gammal.
Flera årtionden efter hans bortgång kom ett mejl som Marisa aldrig hade kunnat räkna med – hon hade en syster hon inte kände till.
”Min mamma hade ingen aning om att hon existerade, och det gjorde inte jag heller”, berättar Marisa i Today.
Annons
VIDEO: Se kändisarna som fått barn 2022Brand logo
VIDEO: Se kändisarna som fått barn 2022

När Marisa Sullivan var liten älskade hon sin pappa Tim – han var en närvarande och kärleksfull förälder, och varje dag längtade hon och hennes bror efter att pappan skulle komma hem från jobbet. Men Marisa var bara fyra år gammal när pappan diagnostiserades med aids, och bara två år senare gick han bort i sjukdomen. Han hade då varit gift med Marisas mamma i 14 år, och ingen visste riktigt hur han hade smittats av hiv-viruset.

Åren och årtiondena gick efter Tim Sullivans död, och Marisas liv kantades av sorger. När hon 2021 fick veta att hon inte skulle få barn hade hon också gått igenom en skilsmässa och drabbats av bröstcancer. När hon drabbades av cancer 2019 valde Marisa att dela med sig av den tuffa sjukdomsperioden på Instagram, något som följdes av tusentals främlingar.

Annons

En av dem var Marisas okända syster.

Carol Simpson hade tagit ett dna-test för att få veta mer om sitt förflutna, men då upptäckt att hon hade en halvsyster hon inte kända till – Marisa Sullivan. Efter att ha letat upp Marisa på sociala medier och upptäckt att hon var diagnostiserad med bröstcancer, valde Carol att inte ta kontakt på ett tag.

Okända systerns mejl

När Carol väl hörde av sig var det via mejl, och den 58-åriga militärveteranen förklarade för sin nyfunna syster att hon inte ville lägga fler bördor på henne.

”Min mamma och din pappa kände varandra 1964. De var unga och du vet hur det kan gå. Jag vet att det här måste vara en lika stor chock för dig som det är för mig”, skrev Carol bland annat i mejlet till Marisa.

Och en chock var det minst sagt – inte minst för Marisas mamma.

Annons

”Carol blev till innan mina föräldrar blev tillsammans. Min mamma hade ingen aning om att hon existerade, och det gjorde inte jag heller”, säger Marisa till Today.

Marisa tog även hon ett dna-test för att verifiera att hon hade en okänd syster, och fick samma resultat. Det var först när hon träffade Carol och hennes son DJ som som Marisa bröt ihop – systersonen är så lik pappa Tim att hon inte kunde hålla tillbaka tårarna.

”Carol och jag tycker om att skratta åt hur olika vi är. Hon är en pensionerad militär som bor på landet i Missouri, och jag är en hälsoprofil och nöjesjournalist i New York City. Hennes sociala medier är fyllda med bilder på barnbarn, och på min hittar man bilder där jag poserar med kändisar på röda mattan. Men vår pappa finns i oss båda”.

SE OCKSÅ: 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomarBrand logo
SE OCKSÅ: 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar
Annons
Annons