Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kallades världens starkaste pojke – så gick det för Richard

27 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Som barn blev Richard Sandrak känd världen över som världens starkaste pojke och ”lilla Herkules”.
I dag har han tagit steget bort från både rampljuset och den strikta träningen.
– Jag har aldrig tvingats träna mot min vilja. Mina föräldrar tränade hela tiden och jag ville vara med, berättar han.
Annons
7 saker vi stör oss på att andra gör på gymmetBrand logo
7 saker vi stör oss på att andra gör på gymmet

Ukraina-födda Richard Sandrak hamnade i rampljuset redan som åttaåring, av en minst sagt unik anledning – han kallades för världens starkaste pojke. Som barn hade han stora och tydliga muskler, och poserade som en muskelbyggare för kamerorna. Bilderna spreds över hela världen, och snart var Richard känd som ”lilla Herkules”.

Richard Sandrak som bodybuilder.
Richard Sandrak blev känd för sina muskler som barn.

I en intervju som Hänt Nyheter tagit del av berättar Richard att han inte fick äta maten som hans vänner åt, utan att han från tidig ålder gick på ett strikt kostschema, påhejad av pappa.

Annons

– Jag fick aldrig äta de måltider som andra människor åt eftersom mina föräldrar satte mig på en hård diet, säger Richard.

Han menar dock att det var hans eget val att bli världens starkaste pojke, och att det inte var något han tvingades till. Däremot var det så familjen levde, och Richard ville också hänga på sina föräldrars hårda träning.

– Jag har aldrig tvingats träna mot min vilja. Mina föräldrar tränade hela tiden och jag ville vara med. Det är vad jag växte upp med, säger han i intervjun.

Richard Sandrak som vuxen.

Polisanmälde sin pappa

Uppväxten var dock kantad av ett mörker som inte syntes i reportagen om ”världens starkaste pojke”. Som barn fick Richard polisanmäla sin pappa efter att han slagit Richards mamma, och så småningom se pappan hamna i fängelse.

Annons

Även i vuxen ålder fortsatte Richard med en aktiv livsstil, och så sent som 2015 arbetade han som stuntman i Hollywood. Men han har inte en lika strikt livsstil som när han var barn. Som vuxen ägnar han hellre tid åt konditionsträning och skateboard.

– Jag är väldigt stolt över mitt förflutna. Det är inte något jag inte vill att folk ska veta, jag vill bara inte fastna i att leva i det, säger han till The Sun.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons