1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

(1:18)

22-åriga Nadine Breaty från Tyskland är en framstående profil i hemlandet, med över fem miljoner följare på sociala medier-appen Tiktok, och en halv miljon följare på Instagram.

Nadine föddes med den ovanliga sjukdomen piebaldism, vilket innebär att man saknar pigmentceller i vissa delar av hud och hår. För 22-åringens del visar sig sjukdomen genom att hon har vita fläckar på benen och också har vita och gråa slingor i sitt annars bruna hår.

Tv-profilen: Därför valde jag att omfamna mitt gråa hår

Under uppväxten har Nadine Breaty blivit retad för sjukdomen, och kallats ”mormor” av elaka skolkamrater.

”Att ha vitt hår naturligt och försöka gömma det för att det inte är coolt”, har hon tidigare skrivit på Tiktok, i en video om hur jobbig hennes uppväxt har varit.

Hyllas och hatas för ovanliga utseendet

Den senaste tiden har influencern istället hyllats för sitt unika utseende, och ses som trendig på sociala medier.

Samtidigt betyder det inte att hon har slutat få hat - fortfarande trillar det in elaka kommentarer på hennes sociala medier, med folk som tycker att hon borde täcka över sina pigmentfläckar och färga håret.

Andie MacDowell kritiserar Hollywood efter valet att bli gråhårig

I en video visar Nadine vilka olika typer av kommentarer hon får, och avslöjar att folk kallar henne för ”äcklig”. När hon får höra att hon borde täcka över tecknen på den medfödda sjukdomen svarar hon:

”Nej, låt oss införa mer mångfald i världen”.