Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Paret adopterade sonens lillasyster – efter mammans önskan

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Joseph och Shanna Weight tänkte att deras familj var fulländad, med adopterade sonen Milo och biologiska sonen Nate.
Men när mamman till Milo bad familjen ta in hans lillasyster också kunde de inte säga nej – och blev föräldrar till ett tredje barn.
– Jag tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara för att se att de behövde något mer än vad hon kunde ge dem, säger Shanna till Good morning America.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Joseph och Shanna Weight från amerikanska delstaten Utah hade varit gifta i nio år när de bestämde sig för att bli adoptivföräldrar till barn som behövde en ny familj. Första sonen Milo föddes i augusti 2013, och Joseph och Shanna hann bara vara inskrivna som potentiella adoptivföräldrar i två veckor innan Milos mamma, en 18-åring, valde dem som föräldrar till sitt barn.

– Hon var en ung mamma och hade växt upp med många syskon som hade olika pappor. Hon visste aldrig vem hennes pappa var så hon ville att hennes barn skulle få det bättre än vad hon hade haft det, säger Joseph Weight till Good morning America.

Annons

Två år efter att ha adopterar Milo så fick paret ett eget biologiskt barn också, sonen Nash. Med de två bröderna tänkte Joseph och Shanna att deras familj var komplett – ända tills att de fick ett oväntat samtal.

Ombads ta in sonens lillasyster

En dag hörde nämligen adoptionsbyrån av sig, med nyheter om Milos biologiska mamma. Hon hade blivit gravid igen, och Milo skulle få ett biologiskt syskon.

– De kontaktade oss och sa att Milo skulle bli storebror, och undrade om vi kunde överväga att adoptera hans syster. Då kände jag att det var en stor fråga, säger Joseph till GMA.

Annons

Shanna kände först att de inte kunde ta in ett tredje barn, men ändrade sig snabbt och kände att syskonen borde växa upp tillsammans. Två dagar efter förlossningen fick familjen hem den lilla flickan, döpt till Onni.

Nu är Shanna och Jospeh hedrade över att kvinnan valde de som adoptivföräldrar två gånger.

– Jag kände mig väldigt tacksam över att hon gav oss möjligheten att vara föräldrar åt ett av Milos syskon. Jag tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara för att se att de behövde något mer än vad hon kunde ge dem. Hon var väldigt osjälvisk i sitt beteende.

Annons