Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pojken sökte till skola – fick veta att han var anmäld försvunnen i 12 år

07 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Youtube.
Julian Hernandez växte upp med sin pappa Bobby i Ohio, och trodde att han hade en helt vanlig uppväxt.
Det var först när han skulle söka till högskola efter gymnasiet som han upptäckte den osannolika sanningen – han hade varit anmäld försvunnen i 12 års tid.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

I augusti 2002 försvinner Julian Hernandez från sitt hem i Alabama, bara fem år gammal. Han anmäls försvunnen av sin förkrossade mamma, efter att hon fått en lapp av Julians pappa Bobby, där han skriver att det är han som tagit sonen. Polisen letar och letar, och trots att det kommer in hundratals tips så lyckas de inte hitta varken Bobby eller Julian.

Över 100 mil bort från sin mamma, i Ohio, växer Julian upp med sin pappa Bobby. Han har ingen aning om att han är anmäld försvunnen, eller att hans mamma letar efter honom. Pappan har gett dem nya namn och håller låg profil så att ingen i närheten ska misstänka något, och Julian växer upp och tror att han bara har en förälder som bryr sig.

Det är först när Julian går sista året på gymnasiet och ska börja söka till högskoleutbildningar, som han upptäcker att något inte står rätt till. Hans personnummer verkar inte stämma överens med hans namn, och han kan inte söka till skolor. Julian tar därför hjälp av skolans studievägledare för att skicka in sina ansökningar, och det är då sanningen kommer fram. Julian har varit anmäld försvunnen i 12 års tid.

Annons

Julians vädjan för pappans skull

Bobby greps snabbt för kidnappningen, och Julian fick veta att stora delar av hans liv hade varit en lögn. Julians mamma var dock överlycklig över att ha hittat sin son, även om hon hade missat i stort sett hela hans uppväxt.

Julian och hans pappa.

När Bobby skulle dömas till fängelse var maxstraffet på 54 år – men det satte sonen stopp för. Julian vädjade nämligen till domaren att skona hans pappa, trots alla hans lögner. Han konstaterade att det hade varit smärtsamt att växa upp utan en mamma, men att ”ta min pappa ifrån mig skulle vara att uppleva samma sak igen”. Efter sonens vädjan dömdes Bobby bara till fyra års fängelse i stället.

– Jag ber om ursäkt till min son, och hans mamma och hennes familj, sa Bobby i samband med domen.

Källa: Newsner.

Annons