Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Singelmamman adopterade fyra syskon själv

14 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Melissa Servetz hade varit familjehem åt över 50 barn på bara några år – men när två systrar hamnade hos henne förändrades allt.
Snabbt gick Melissa från att vara familjehemsmamma, till att plötsligt vara ensamstående adoptivmamma till fyra biologiska syskon.
– Jag skulle göra det igen, säger hon.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Melissa Servetz har sedan 2015 ägnat sitt liv åt att vara familjehem åt behövande barn. Den amerikanska kvinnan, som nu är lärare och har tidigare har arbetat inom socialtjänsten, lever utan partner och har på egen hand varit familjehemsmamma åt över 50 utsatta barn de senaste åren.

Men trots att Melissa har så mycket erfarenhet så förändrades allt när hon en dag fick ett samtal på jobbet i Tampa Bay i Florida. Hon fick höra om en familj som skulle vräkas, där barnen behövde någonstans att bo.

Melissa gick med på att ta emot två systrar från familjen, och efter en vecka kunde hon hämta upp Jade.

– En vecka efter det så hämtade jag Destiny också, och det var det mest naturliga någonsin, säger hon enligt Positive outlooks, och fortsätter:

Systrarna Jade och Destiny flyttade in hos Melissa först.

– Jag minns det fortfarande som igår, att jag hämtade den och bara bar dem.

När Melissa fick veta att systrarnas bröder, Matthew och Emerson, inte hade fått något familjehem kunde hon inte låta bli att ta in dem också. Hon ville inte splittra på syskonen, och låta dem ha kvar tryggheten hos varandra.

Annons

Stora omställningen med fyra adopterade syskon

Men att gå från ett familjehemsbarn i taget till att ta in fyra syskon som hon dessutom adopterade var minst sagt en utmaning. Barnen var traumatiserade och Melissa sökte hjälp hos terapeut åt dem.

– Att adoptera eller vara familjehem kan slita på hjärtat. Men samtidigt så vet du att du gör något och att du hjälper barnet vid det tillfälle då de behöver dig som allra mest, säger Melissa Servetz.

I dag är läraren alltså ensamstående mamma till sina fyra adopterade barn, och hon uppmuntrar andra att också göra skillnad för utsatta barn om de kan.

Melissa gick från noll barn till fyra.

– Om du känner att du kan öppna ditt hem, öppna ditt hjärta. Men det är inte lätt.

Hon fortsätter:

– Jag skulle göra det igen om jag kunde för det man får tillbaka och fördelarna väger upp för allt annat.

Annons