Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala
3:45

Efter reklamen: Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

(3:45)

Slå på ljud

I Brasilien är skådespelaren Cláudia Raia ett välkänt ansikte – redan som ung tonåring började hon synas på modevisningar runt om i landet, och 1985 slog hon igenom stort som skådespelare i brasilianska tv-serier. Sedan dess har hon blivit en välkänd profil både som skådespelare, artist och dansare.

Cláudias privatliv har också varit händelserikt. Hennes första make skilde hon sig från efter bara tre år tillsammans, och fem år senare träffade hon maken Edson Celulari. De två fick barnen Enzo och Sophia, nu 25 och 20 år gamla. Paret var sedan ihop i 16 år innan de skilde sig 2010.

Sin nuvarande kärlek och tredje make, Jarbas Homem de Mello, träffade Cláudia kort efter skilsmässan från andra maken, men det dröjde till 2018 innan de gifte sig. Eftersom Jarbas inte hade några egna barn från en tidigare relation, som skådespelaren hade, bestämde de sig för att försöka skaffa barn tillsammans.

Fotbollsstjärnan Jeremy Finlayson har gift sig med cancersjuka kärleken

När Cláudia undersökte sig hos läkare upptäckte de dock att hon redan hade kommit in i klimakteriet, vilket gjorde det omöjligt för paret att få barn tillsammans helt utan hjälp. Efter en misslyckad IVF-behandling slutade Cláudia ta hormontillskott och tänkte att det inte skulle gå att få barn.

Blev gravid efter misslyckade IVF-behandlingen

Några månader senare kom läkarna med ett underligt besked – skådespelaren hade ägglossning igen. Hon fick höra att hon skulle vara försiktig om hon inte ville bli gravid. Cláudia trodde inte att hennes ägg skulle kunna bli till något barn, och brydde sig inte om vad de sa. Därför blev hon minst sagt förvånad när hon ett tag senare insåg att hon var gravid i tionde veckan, utan en aktiv IVF-behandling.

När skådespelaren kände sig mer säker på att inte få missfall delade hon med sig av de otroliga nyheterna till sina fans, men på sociala medier fick hon motta en del kritik för att hon skulle bli mamma igen vid 56 års ålder.

– Låt folk skaffa barn om de vill det, låt de bli gravida när de vill bli gravida. Det är klart att det är ovanligt att bli gravid i den här åldern, men det händer faktiskt, säger Cláudia, som vägrade låta sig slås ner av de elaka kommentarerna.

Den 11 februari födde 56-åringen sin son, Luca, och trots komplikationer vid förlossningen mår både bebis och mamma bra.

– Vi är överväldigade av glädje och kärlek, säger hon.

Källa: Cheery.

Mest läst