Mamma med son som kom ut som trans.
Marisol och regisserande dottern Amanda om filmen Marisol
1:40

Efter reklamen: Marisol och regisserande dottern Amanda om filmen Marisol

(1:40)

Slå på ljud

När Heather Lundberg Greens barn berättade för sin mamma att han är transperson, och vid 20 års ålder ville byta till namnet Adrian, bestämde sig Heather för att göra allt för att stötta sin son. Mamman ville visa för både sin son och omvärlden att han har hennes stöd – och valde att göra det på ett lite ovanligt sätt.

Heather bestämde sig för att göra en variant på en klassisk ”gender reveal”-fotografering – den typ av fotograferingar som blivande föräldrar ofta gör i USA för att visa vad deras kommande bebis har för kön, eller för att visa upp sitt nyfödda barn. För att stötta sonen öppet ville Heather göra något liknande, trots att ha var vuxen.

Fasansfulla upptäckten efter dna-testet: Inte mamma till 3-åriga dotten

”När ditt barn kommer ut så är det bästa du kan göra att hålla en fotosession för att fira faktumet att han tyst och modigt klev ur ett race han aldrig ville vara med i, hittade sin egen bana och gick och vann”, skrev Heather Lundberg Green på Facebook.

Mammans hyllning till sonen

Hon köpte klassiska attribut som blåa ballonger, ”it's a boy”-skyltar och konfetti, och hade till och med en fejkad gravidmage för att med glimten i ögat välkomna sin son.

”Grattis på 20-årsdagen Adrian! Du är utan tvekan den mest fascinerande människan jag vet och jag kommer alltid vara ditt största fan! Jag älskar dig, jag hyllar den du är och jag respekterar ditt mod att vara dig själv utan att be om ursäkt! Nu firar vi!”, skrev Heather Lundberg på Facebook.

I en intervju med USA Today konstaterar Heather att hennes humoristiska hyllning till sonen bottnar i stort allvar, då transrörelsen är under attack i landet.

– Människorna som gör en transition får inte det stöd och hyllningar som de förtjänar, säger Heather Lundberg Green.

Mest läst