10 modeller som visar att annorlunda är vackert
1:08

Efter reklamen: 10 modeller som visar att annorlunda är vackert

(1:08)

Slå på ljud

25-åriga Sophia Hadjipanteli från Cypern har blivit en uppmärksammad och framgångsrik modell, och har flera hundra tusen följare på sociala medier. Men att hon skulle hamna där var inte självklart för henne under uppväxten – i tonåren blev Sophia nämligen mobbad för sitt utseende.

Sophia har alltid haft väldigt kraftiga ögonbryn som växer ihop i mitten, till ett så kallat unibrow. Hennes buskiga ögonbryn var något som hennes klasskamrater retade henne för. Men trots det har Sophia aldrig haft problem med självkänslan, något hon hyllar sin mamma för, som hon menar hjälpt henne att inse att det är något fint att vara annorlunda och unik.

Hon övergavs av föräldrarna för att hon är albino – gör nu succé som modell

När Sophia slog igenom som modell fick hon bland annat pryda omslaget av Glamour UK, något hon var stolt över.

– Det är särskilt tillfredsställande att veta att ett stort unibrow är på omslaget av Glamour UK, och att det ser jättebra ut, säger Sophia Hadjipanteli i intervjun.

Vill hjälpa andra att trivas med sina utseenden

Sophia vill också få andra att uppskatta vad som är unikt med deras egna utseenden nu.

– Om jag vill så kan jag vara framåt och verkligen uttrycka mig och vara mig själv. Jag får ha på mig vad jag vill och jag kan omfamna mitt unibrow – och om jag inte vill så kan jag alltid tona ned det. Men det är alltid mitt val, och jag tror det är därför många följer mig, för att jag är mig själv och jag inte riktigt är influerad av vad andra säger åt mig att göra.

Den utskällda läpplooken är tillbaka – så ser den ut nu

Med modellen har det också vuxit fram en rörelse för att främja unibrows, och när det sprider sig märker allt fler hur många det är som hr samma sorts ögonbryn som dem. Men att känna sig trygg i sitt eget utseende kan vara en utmaning, och något Sophia Hadjipanteli nu vill hjälpa andra med.

Sophia har blivit en framgångsrik modell.

Vianney Le Caer

– Det är en process. Ingen känner sig hundra procent varje dag, och det är helt okej. Det börjar dock på insidan! Du skulle kunna vara den mest ”perfekta” människan i världen, men om du inte ser det med dina egna ögon kommer du aldrig känna den kärleken för dig själv.

Källa: Brightside.