Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Den utskällda läpplooken är tillbaka – så ser den ut nu

19 jan, 2022 
Det är dags att damma av läppennan om du vill fånga den nygamla läpptrenden.
Annons
8 saker du vill veta om Anne HathawayBrand logo
8 saker du vill veta om Anne Hathaway

Outline-looken är föga ny, redan på 20-talet målade man läppenna utanför konturen och vi som var med på både 80- och 90-talet minns med skräckblandad förtjusning hur den där kanten runt läpparna målades i en mörkare nyans. Att det skulle bli hett igen kändes omöjligt. Men man ska ju som bekant aldrig säga aldrig. Till och med skipantsen är här igen. Och nu står vi där och vässar läppennan igen.

naomi campbell med mörk läppkontur
Naomi Campbell på visning i början av 90-talet med mörkt målad läppkontur.

Det roliga är att man kan tänka om och tycka att det faktiskt är riktigt fint. För den här nya outline-looken finns i flera varianter. På det idag trendsättande TikTok är det den gamla looken som är superhet, den vi kommer ihåg från Morgan Fairchild, Naomi Campbell och Pamela Andersson med en mörk skuggad ram runt munnen. Är du inte helt inne på den linjen igen men ändå vill ha den fylliga effekten som det här läpptricket faktiskt ger? Det är riktigt lätt att fixa. Du behöver bara tänka på att inte ha så stor skillnad på läppennan och läppstiftet färg. Då blir övergången mjukare och resultatet naturligare. Så hur ska du tänka om du vill testa?

Annons
selena gomez med outline runt läpparna
Selena Gomez med den moderna och mjukare outline-looken på läpparna.

Gör så här:

1. Din läppenna ska vara något mörkare än läppstiftet oavsett vilken palett av färger du väljer från. Bra är om den är ganska krämig med bra hållbarhet, gärna vattenfast.

2. Se till att pennan är ordentligt vässad och måla med den runt hela munnen precis. Vill du ha en riktigt trendig look kör du som Selena Gomez här ovan och lägger pennan rejält utanför runt hela munnen. För den mest naturliga och fylliga effekten ska du dock lägga konturen lite olika beroende på var du målar. Vid amorbågen och motsatt område under läppen drar du den lite mer utanför konturen, övriga sätter du den precis på alt bara lite utanför. Dra gärna in linjen en bit in på läpparna. Då kommer övergången bli riktigt snygg.

Annons

3. Tänk på att inte försöka ändra själva formen på dina läppar, följ den naturliga konturen istället. Det blir nästan alltid finast.

overlined liplook x 3 på jlo
J Lo med fyra varianter på overlined lip från hennes makeupartist Mary Phillips instagram de senaste månaderna.

4. Lägg nu på ditt läppstift, gärna med pensel. För att undvika att det blir en block-effekt kan du försiktigt dutta direkt på övergången med en pensel eller fingertopp.

Perfekta produkten till overline

läppenna från idun minerals

Vi gillar Lipliner från Idun Minerals. Den är både krämig, lätt att måla med och sitter bra. Vill du ha en ganska neutral läpplook är Bibi en fin färg. Den finns här för 165 kr. (reklamlänk)

Annons