Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sophia var blind – fick se kärlekens ansikte för första gången

21 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Sophia Corah var 18 år gammal när hon en dag vaknade upp och var blind, efter att ha drabbats av sjukdomen keratokonus.
Efter år som blind kunde honopereras, och för första gången se sin make Christians ansikte.
– Jag kunde se hur stilig han var, han har ett fantastiskt leende, säger hon till SWNS.
Annons
8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev käraBrand logo
8 kungliga kärlekshistorier – så träffades de och blev kära

Det var i maj 2017 som då 18-åriga amerikanska Sophia Corah vaknade upp och hade förlorat synen. Hon hade drabbats av ögonsjukdomen keratokonus, och i augusti samma år konstaterade läkarna att hon var helt blind. Keratokonus är en sjukdom som gör att hornhinnan blir oregelbunden och tunn. Ögonförändringen dyker ofta upp i tonåren, men kan komma så sent som vid 30 års ålder.

Efter gymnasiet studerade Sophia på Colorados Adams state university, och det var där hon träffade sin blivande make Christian Corah. De två var först bara vänner, och det var Christian som hjälpte Sophia att få ihop 20 000 dollar för att ha råd med operationer för att reparera hennes syn.

– Min syn började långsamt komma tillbaka, men det var väldigt gradvis medan det läkte, säger Sophia till SWNS, enligt People.

Annons

Fick se blivande makens ansikte för första gången

I oktober 2018 opererades Sophias hornhinna, och ett år senare hade hon fått tillbaka synen helt. Då fick hon för första gången se mannen som hade hjälpt henne igenom sjukdomen.

– Jag hade redan byggt upp en anknytning till honom så det spelade ingen roll hur han såg ut, men det var väldigt härligt att se hans ansikte ordentligt efter så lång tid. han var ännu stiligare än jag hade kunnat tro, säger Sophia till nyhetsförmedlaren.

Hon fortsätter:

– Jag kunde se hur stilig han var, han har ett fantastiskt leende. Jag visste att jag hade fallit för honom och behövde berätta för honom hur jag kände.

Det dröjde till 2020 innan de berättade vad de kände för varandra, och nu har de firat sin första bröllopsdag tillsammans.

– Christian fanns där för mig under mina svåraste stunder och stöttade mig, och fick mig att känna mig speciell. Det fick oss att bli så nära varandra.

Annons