4 krimfall som skakat världen
1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Slå på ljud

Det var den 11 december 1981 som Margy Palm stannade till vid en butik utanför San Antonio i Texas, efter att ha varit ute och handlat julklappar. Men hon hann aldrig handla i butiken – i stället möttes hon av en pistol, i handen på Stephen Morin.

Med hjälp av pistolen tvingade Stephen Morin henne att köra honom till en busstation, varifrån han tänkte ta sig till Austin. Det Margy Palm inte visste då var att mannen som hotade henne senare skulle misstänkas ha mördat över 30 kvinnor under ett antal år.

Patricia försvann för 31 år sedan – återfunnen i ett annat land

I en lång intervju med Vanity Fair berättar Margy Palm nu om de åtta timmarna hon var kidnappad av seriemördaren, när han satt i passagerarsätet på hennes stadsjeep.

– Jag var inte rädd för honom, säger hon.

Margy berättar hur hon hittade styrka i sin starka religiösa tro, och försökte fördriva ondskan från Stephen Morin, genom att säga saker som ”Ni onda andar, försvinn nu!” och ”Ni får inte fortsätta förstöra hans liv och förstöra mitt”. Seriemördaren reagerade först med irritation över att ha hamnat i en bil med en ”religiös galning”, som han kallade henne – men efter några timmar tillsammans började han be om Guds förlåtelse, och sa att han aldrig skulle mörda igen.

Margy Palm.

Margy Palm försökte ”bota” seriemördaren.

Foto: Youtube.

Blev vän med seriemördaren

Åtta timmar efter kidnappningen blev Margy Palm fri igen, och hon berättar att känslorna var blandade efter händelsen.

– Det var väldigt underligt att vara i den bilen... Jag kände medlidande för honom, men han hade fortfarande kidnappat mig.

Svenska paret åker utomlands – för att välja kön på sitt barn

Att kidnappa Margy Palm var det sista brottet Stephen Morin hann göra – dagen därpå greps han av polisen. I drygt tre års tid satt Stephen Morin i fängelse, innan han avrättades, och under den tiden bildade han och Margy Palm en vänskapsrelation. Hans kidnappningsoffer hälsade på honom i fängelset 15 gånger, och tillsammans pratade de om andlighet.

– Jag blev vän med en seriemördare. Jag blev verkligen vän med den killen, säger hon till Vanity Fair.

Dömd för två mord, men misstänkt för 48 våldsamma brott mot kvinnor, inklusive våldtäkt och tortyr, avrättades Stephen Morin i mars 1985, 34 år gammal.

Mest läst