Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-profilens starka ord efter sonens död: ”Vill ha min bebis”

06 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, InstagraM.
Tv-profilen Sarah Herron såg fram emot att bli mamma för första gången – men sonen Oliver föddes i vecka 24, och överlevde inte.
Nu skriver hon om den hemska sorgen, och sätter ord på hur det är att förlora ett barn.
”Jag vill inte ha vård, jag vill ha min bebis”, skriver hon på Instagram.
Annons
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorgBrand logo
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorg

Amerikanska tv-profilen Sarah Herron, 36, går igenom alla föräldrars mardröm, efter att ha förlorat sin son Oliver. Oliver föddes redan i vecka 24, och den nyfödda bebisens liv gick inte att rädda.

Sarah Herron blev känd för sin medverkan i The Bachelor, där hon var den första deltagaren med en amputerad arm. Även om Sarah gick långt i säsongen så var det inte där hon hittade kärleken. Den kom senare när hon träffade pojkvännen Dylan Brown, som hon senare också blev gravid tillsammans med.

Efter att ha berättat om den fruktansvärda tragedin, där sonen Oliver föddes 16 veckor för tidigt och avled strax efter förlossningen, har Sarah nu delat med sig av hur det är att gå igenom postpartum samtidigt som man har förlorat sitt barn. Till en bild där hon står framför spegeln med en vuxenblöja på sig skriver hon om den tunga kampen.

Annons

”Postpartum efter fosterdöd är fortfarande postpartum. Jag hade inte kommit till kapitlen om vård efter förlossningen än, eller stöd med bröstmjölken. Jag hoppade från andra trimestern till fjärde trimestern på en natt”, skriver hon på Instagram.

Sorgen över sonens död

Hon konstaterar att det var många saker hon inte visste att hon skulle behöva, och att hon inte trodde att bröstmjölken skulle rinna till.

”Plötsligt har mina dagar, som borde ägnas åt att köpa magoljor och smörja in min gravidkula, börjat handla om att gå en snabbkurs i efterförlossningsvård medan tårarna rinner. Jag vill inte ha vård, jag vill ha min bebis”, skriver Sarah Herron.

Sarah Herron skriver ärligt om det ofattbara mörkret i att komma hem från sjukhuset utan sin son, och påminnas om vad man hade för förhoppningar.

”Efter att ha kommit hem utan Oliver har jag hemsökts av påminnelser om vad som skulle ha varit, och vad jag nu måste möta utan honom här”, skriver Sarah på Instagram, och menar att sakerna hon hade sett fram emot att äta efter graviditeten nu känns som ett svek mot bebisen.

Stöttas efter starka orden

Inlägget har gillats över 40 000 gånger, och Sarah hyllas för sin starka skildring.

”Det här är fruktansvärt att läsa, men också så elegant beskrivet. Skickar kärlek och styrka”, skriver en person.

”Jag känner din sorg genom det här inlägget och jag önskar att jag kunde hålla om dig. Jag beklagar sorgen djupt”, skriver en annan.

Annons