6 kändisar med okända tvillingar
1:15

Efter reklamen: 6 kändisar med okända tvillingar

(1:15)

Slå på ljud

När Donna och Vince Aylmer fick veta att de skulle bli föräldrar till tvillingar 1997 var de överlyckliga. Men det de inte visste då var att deras barn skulle bli omskrivna världen över – på grund av sina unika utseenden.

Lucy och Maria Aylmer föddes under en vanlig förlossning, men när deras föräldrar fick se dem för första gången tappade de hakan. Tvåäggstvillingarna var nämligen helt olika varandra. Medan Lucy föddes med ljus hy och rött hår som sin pappa, så hade Maria mörkare hy och svart hår.

– Det var en sån chock för henne eftersom hudfärg inte visar sig på ultraljudsundersökningar. Hon hade ingen aning om att vi var så olika. När barnmorskan kom med oss till henne var hon helt mållös, har Lucy tidigare berättat om sin mammas reaktion.

Paret trodde inte att de kunde få barn – fick nio barn på tre år

Att tvillingarna kunnat födas med olika hud- och hårfärg beror dels på att de är tvåäggstvillingar, och dels på att mamma Donna själv har gener med både mörka och ljusa drag. Chansen att barnen skulle se olika ut var dock en på 500.

Fick höra att hon var adopterad

För barnen, som i dag är 25 år gamla, har det varit knepigt att växa upp som tvillingar när ingen tror på att de är syskon.

– Det är aldrig någon som tror på att vi är tvillingar. Vi kan klä oss likadant men ser ändå inte ut som systrar, och än mindre tvillingar. Våra vänner har till och med tvingat oss att visa vårt födelseattest för att bevisa det, har de berättat.

De var bästa vänner i 60 år – då fick de veta att de var bröder

Lucy och Maria är bästa vänner och tajta som tvillingar ofta är, men under uppväxten har de varit avundsjuka på varandras utseende. Lucy berättar att hon har fått höra att hon är adopterad och ”ser ut som ett spöke”, medan Maria velat se ut som Lucy.

– Jag brukade ofta gråta. Jag hade lockigt hår, men ville ha min systers vackra, röda hår, har Maria sagt.

Källa: Newsner.