Trendar: InredningMat och dryckResor

10 anledningar att älska februari

12 feb, 2016 
AvFemina
Visst är det ännu en bit kvar till vår, men deppa inte – det faktiskt många anledningar uppskatta februari!
Annons

1. Äntligen pengar över
Det kanske allra bästa med februari är att snålmånaden januari är slut. Dessutom är det en kort månad – pengarna måste inte räcka lika många dagar som annars.

2. Alla hjärtans dag
Månaden med årets mest hjärtliga dag gör februari till en vinnare.

3. Tulpanfrossa
Vissa smygstartar redan efter nyår men denna månad är ändå den verkliga högtiden för tulpaner! Dessa lökväxter förknippas ju främst med Holland, men visste du att vi svenskar är de som köper flest tulpaner i världen? Inte konstigt– dessa färgklickar ger en föraning om den vår som snart nalkas!

4. Våren är på väg

I februari känner man att det går på rätt håll. Dagarna blir ljusare och längre och vintermörkret skingras allt mer. Varde ljus!

5. Melodifestivalen
Hela Sveriges fest har nu dragit i gång och runt om i landet bänkar vi oss framför tv-rutan varje lördagskväll. Glitter, konfetti och trallvänliga låtar – i februari är det party på bästa sändningstid.

Annons

6. Det börjar blomma

Snödroppar eller kanske till och med vintergäck börjar blygt kika fram intill en skyddande husvägg på sina håll.

7. Semlor
Man måste älska en månad som ägnar en egen dag åt en sådan godsak som semlan! Det är ett bakverk med lång historia, som omnämns redan i Gustav Vasas bibel från 1541. Fettisdagen må vara över, men semlorna finns kvar i några veckor till.

8. Sportlovet

Efter att vi kämpat på under de mörka veckorna efter julledigheten kommer denna lediga vecka som en hägring för både elever och deras föräldrar. Oavsett om du åker till fjällen, flyr till solen eller stannar hemma är ledigheten välkommen.

9. Bokrean
Trots att bokmalar i dag kan fynda på nätsidor året om så är det något visst med att invänta bokrean, som i dag startar 24 februari, för att besöka en fysisk bokhandel och trängas och fynda. Det är ju också en tradition med anor – bokrean har funnits sedan 1920-talet.

10. Den extra dagen
I år är det dessutom skottår vilket ger oss en extra dag i februari och en chans för dig som är kvinna att gå ner på knä och fria. Det kan du ju visserligen göra när du vill på året, men ska du följa traditionen är det den 29:e du ska slå till…


AV ANN-SOFIE LINDELL, Allers.se

FOTO SHUTTERSTOCK


Missa inte att läsa:

Annons