Att vara på stranden tillhör sommarens höjdpunkter. Att bara få rulla ut sitt badlakan och öppna favoritboken och inte göra något som helst, annat än att möjligtvis ta ett dopp eller en runda till glasskiosken.

Det låter fantastiskt, eller hur, men vi vet alla att verkligheten ofta är en helt annan, och inte ens en så allmänmänsklig oas som just stranden är fredad från irritationsmoment.

En undersökning på uppdrag av resejätten Expedia har kartlagt vad svenskarna stör sig mest på och vi är rörande överens om vad som är mest störande – nästan hälften svarade samma sak!

Drygt 11 000 personer, från 24 länder, varav 501 svenskar, deltog i studien som utfördes av konsultföretaget Northstar på uppdrag av Expedia.

Topplista: Det här stör svenskarna mest på stranden – klicka på bilden och bläddra till höger för att se hela listan!

10. ”Hånglaren”. Det kärlekskranka paret som har svårt att hålla händerna från varandra stör oss minst. Bara 17 % stör sig mest på detta.

9. ”Stolpaxaren”. Ni vet, personen som är tidigt på stranden för att lämna sina saker direkt på morgonen för att sedan försvinna och komma tillbaka TIMMAR senare. 23 % tycker detta är mest irriterande.

8. ”Fluktaren”. Stirrar öppet på andra… 25 % tycker detta är det värsta med livet på stranden.

7. ”Paparazzin”. Stör 27 % av svenskarna mest med sitt eviga bildtagande – också av främlingar.

6. ”Sandskvättaren”. Skakar handduken utan att ha en tanke på att du ligger bredvid. 30 % av svenskarna blir GALNA av det här!

5. ”DJ:n”. Den där personen som tagit med sig musikunderhållningen till stranden och spelar för hög musik. 35 % skulle gärna slänga musikutrustningen i vattnet.

4. ”Fyllot”. Tycker att livet är en fest och tar partajet med ner på stranden och dricker alltför mycket samtidigt som han eller hon retar gallfeber på 35 %.

3. ”Nerskräparen”. Äter obehindrat sin medhavda matsäck och strör sedan skräpet omkring sig utan att bry sig om att plocka upp det. 38 % tycker att detta är mer störande än något annat på stranden.

2. ”Inkräktaren”. Kommer och lägger sig SUPERNÄRA dig, trots att det finns massor av ledig plats. 42 % av svenskarna ser rött!

1. Ouppmärksamma föräldrar är ändå det värsta vi vet när det kommer till störselmoment på stranden. 46 % svarar att de irriterar sig allra mest på barn som härjar fritt utan uppsyn.

Text: Malin Perlheden

Foto: Shutterstock

Från: Allers.se

Mest läst