Trendar: InredningMat och dryckResor

10 gånger barn har fått sina föräldrar att skämmas – rejält!

12 maj, 2017 
AvJennie Sandberg
Åh, dessa härliga barn som säger och gör så tokiga saker. Men här är tio gånger det blev HELT fel!
Annons

Bevingade ord från våra minsta familjemedlemmar brukar det finnas gott om. MåBra Mamma har samlat in nio exempel från läsare där det inte riktigt gick som planerat…

Min mens blev gårdens största nyhet

Vi var nyinflyttade i vårt villaområde och försökte lite klädsamt lära känna de andra grannarna. Vår dotter Bonnie, då 3, lyckades dock bryta isen rätt ordentligt. Jag hade väl klagat på mensvärk eller förklarat något om mens som hon hakade upp sig på. När vi sedan stod och kallpratade med en av de prydliga grannpapporna kände hon ett starkt behov av att uppdatera honom kring just det. Med stora ögon, tydliga gester och en klar och allvarlig stämma deklarerade hon: ”Min mamma blöder JÄTTEMYCKET i sin SNIPPA!”

Jag ursäktade mig med att något säkert höll på att koka över på spisen och skyndade mig in…

/Jennie

När hartänderna förstörde stämningen

En gång i en affär fick min 4-åriga dotter se att expediten hade enorma framtänder (det var faktiskt ett ordentligt överbett) och ville antagligen visa att hon var på hans sida. Sagt och gjort, hon kilade fram till kassan, drog upp överläppen och blottade sina tänder det bästa/värsta hon kunde. Sen sa hon högt: ”Jag har också hartänder!”

Annons

Expediten låtsades inte höra, antagligen i hopp om att vi och ungen skulle lämna butiken illa kvickt. Men det triggade bara vårt barn ännu mer, som började skrika ännu högre om deras gemensamma hartänder. Då bestämde vi oss raskt för att lämna affären, med en fäktande fyraåring i famnen – som vägrade ge med sig och gormade om hur vackert det var med stora tänder hela vägen till bilen.

/Kerstin

Pappas ”paket” i charkdisken

Jag glömmer aldrig när jag och min man och vår lilla dotter Lovisa, då tre år, var på stormarknaden och handlade mat. Vi den digra charkdisken ställer hon sig och pekar på ett ordentligt korvpaket och utbrister: PAPPA!

/Vivvi

Långa bröst – och långa samtal

Elin hade en väldigt stark röst som liten. En gång när vi varit och badat och höll på att byta om i omklädningsrummet märkte jag att hon var fascinerat av något en bit bort, sedan sa hon plötsligt med sin genomträngande stämma som ingen kunde missa: ”Mamma, vad långa bröst den där tjejen har!”

Annons

Det känns som om jag hade det där ”man får inte kommentera människors utseende för de kan bli ledsna”-samtalet hur många gånger som helst när hon var liten.

/Anki

Min rasistiska dotter

Jag var med min 2-åriga dotter, som ännu inte talade helt rent, på ett barnkalas. Hon fick syn på en bekants bebis, med svensk mamma och en pappa av sydeuropeiskt ursprung. Min dotter pekade då på den gulligt brunlockiga bebisen och utbrast högt: APA! Panikslagen skrattade jag nervöst, ryckte bort min dotter från spädbarnet och bytte snabbt samtalsämne. Det var inte förrän långt senare jag fattade att hon menade ”klappa”. Hon ville klappa bebisen.

/Linnéa, 34

Mjuka slajmiga mormor

Min son ville vara snäll mot min mamma och berömma hennes mjuka hud, men det blev lite fel. ”Åh så mjuk och sladdrig du är. Det är som att leka med slajm!”. Min mamma tycker om att vara lite elegant och fin och tyckte inte det var ett dugg roligt…

Annons

/Nina

Min dotter ”Chuckie”

Jag var ensam hemma med mina döttrar, Elise var liten och behövde nattas men vår stora femåring Stina vägrade gå in. En granne erbjöd sig att vara ute med Stina en stund och sparka boll och jag tackade ja. Det hade varit lite bråkigt innan och jag blev glad över avlastningen. Men när grannen frågade Stina vad hon skulle hämta inne blev det lite dålig stämning. ”Jag ska hämta en pall så jag når upp i skåpen. Där ska jag bara ta ner några knivar så jag kan sticka ut ögonen på mamma”.

Vi sa god natt alla tre och gick in.

/Annika, 33

En fis på villovägar

Jag behövde lätta på trycket i kön till Djurgårdfärjan. Jag släppte det jag trodde skulle bli en smygare men som blev något helt annat. Min son reagerade omedelbart: ”Men mamma, du pruttade!” Givetvis blånekade jag och skyllde på lillasyster i vagnen. (Som sov sött och stilla och omöjligt kunde åstadkommit det där). Jag började peka på båtar och annat för att avleda honom, men tyvärr fattade min son inte vinken utan fortsatte basunera ut sin teori. Andra vuxna i kön fnissade och jag ville bara sjunka genom jorden av skam.

Annons

/Titti

Rött vin – och röda kinder

Vi skulle fira midsommar med min mans föräldrar och några av deras närmaste vänner, som jag aldrig träffat tidigare. Under middagen frågade svärfar mig om jag ville ha ett glas vin och jag hade precis hunnit säga ”ja tack” när min 3-åriga dotter utbrast högt: ”Mamma ÄÄÄLSKAR vin! Eller hur mamma, visst ÄÄÄLSKAR du vin?”

Oklart vad som var rödast – jag eller rödvinet. Och jag säger inte att hon har fel – men har definitivt aldrig uttryckt mig så inför henne…

/Malin, 37

När mamma luktade gammal snippa

Vi hade precis bytt förskola och fått en trevlig ung kille som pedagog. Mina barn var väl ungefär 2 och 3, så långa att de bara nådde upp till mina ”privata delar” i alla fall. När jag kommer inspringande, stressad och sen som vanligt, springer de mot mig för att kramas. Jag hinner inte böja mig ner, vilket gör att det princip är mitt underliv de hälsar på. Självklart vill de göra sin nya fröken uppmärksam på det och hojtar dramatiskt i kör: ”Uuuuuuurk, mamma luktar gammal snippa och rumpa”.

Om jag blev generad var det ingenting mot den unge pedagogen, som valde att börja läsa intensivt i en pekbok för att inte dö av skam. Han fick nog läsa den rätt noga, för det tog sin lilla tid att få ut dem därifrån.

/Jessica

Denna artikel är ursprungligen publicerad på Måbra.com

Läs även 

Så får ni relationen att hålla under de jobbiga småbarnsåren – 8 tips!

11 vanliga typer av lajks – detta betyder de egentligen!

Annons