Trendar: InredningMat och dryckResor

10 sätt att veta att din partner älskar dig

18 mar, 2022 
Avsandra skarin
FotografPexels
En bra relation kan kräva mycket jobb för att hålla och behöver både medkänsla och tillgivenhet.
Det är inte heller alltid så lätt att veta den du lever med tycker och känner.
Därför kommer här är tio saker som visar att din partner fortfarande älskar dig.
Annons
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns

Ögonkontakt

Håller din partner gärna långvarig ögonkontakt med dig kan det innebära att det finns ett stark intresse och en attraktion till dig.

Trygghet

Om den du älskar poserar eller spänner sina muskler när du är i närheten så är det en signal som säger att du kan känna dig trygg och säker i personens sällskap.

Kommunikation

Har det gått mer än 48 timmar sedan ni pratade? Det kan vara ett orosmoment. En regelbunden kommunikation kan vara ett tecken på att din partner älskar dig. Om den uteblir finns det en möjlighet att personen inte känner så starkt för dig.

Hormoner

Vidgas din älskades pupiller när du är i närheten kan det innebära något bra för dig. Våra ”kärlekshormoner” oxytocin och dopamin produceras i högre grad vid attraktion, vilket leder till förstorade pupiller.

Annons

Närhet

Det är inte bara mysigt att gosa och vara nära den man älskar utan det kan också vara positivt för hälsan. En vetenskapsundersökning från 2018 visar att närhet kan hjälpa till vid viktminskning, att få lägre blodtryck och andra sjukdomar.

Problemlösning

Alla par bråkar och det är helt normalt att ibland vara arg på din partner. Däremot kan det vara nyttigt att försöka att lösa problemet inom tre dagar. Det kommer bägge involverade att må bättre av.

Kroppsspråk

Var uppmärksam på om din partner är vänd mot dig under en konversation mellan er. Det innebär att den är mer mottaglig och lyhört för det du säger.

Hållbarhet

I vissa perioder kan man som par ta tillfälliga uppehåll från sin relation. Det är vanligt och helt normalt. Händer det väldigt ofta kan det dock tyda på problem. Har din relation klara sig fem månader utan att ni har gjort slut, är ni på rätt väg.

Glädje

En partner som lyser upp när du är i närheten eller kommer in i rummet, är mest troligen någon som trivs med dig. Observera också ifall din partner ler mycket och verkar vara lycklig med dig, då det ett är tecken på att du är älskad i din relation.

Empati

Den du lever med kommer vilja att inspireras och vara som dig. Det kommer sig av att våra hjärnor producerar spegelneuroner för människor som vi älskar eller empati för, vilket indikerar komfort och tillit.

Källa: Brighside.me

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons