6 tecken på att någon är attraherad av dig
1:20

Efter reklamen: 6 tecken på att någon är attraherad av dig

(1:20)

Slå på ljud

Munnen säger en sak, men kroppen en annan. Ibland när personer far med osanning eller försöker dölja något så avslöjas de av sitt kroppsspråk, skriver Brightside. Misstänker du att en person i din närhet ljuger eller döljer något för dig så finns det tecken att hålla utkik efter, även om det så klart inte är idiotsäkert.

Spana in nedan för att se vilka avslöjande tecken du kan hålla utkik efter!

Undviker ögonkontakt

Att skifta med blicken behöver absolut inte vara ett tecken på att man ljuger, men om personen hela tiden kollar bort från dig, och ofta upp i vänster eller höger ögonvrå, så kan det vara för att de ljuger. Förväxla det dock inte med att titta åt sidan, något många gör när de försöker komma ihåg saker.

Knepen som gör dig till den bästa versionen av dig själv 2022

Lutar sig bort

Generellt har par och personer som känner varandra en tendens att luta sig mot varandra när de pratar. Om du märker att någon ändrar sin hållning och lutar sig bort när de pratar med dig, så kan det vara ett tecken på att de döljer något. Det kan också tyda på att personen är ointresserad och vill vara någon annanstans istället.

Blinkar för ofta – eller för sällan

Att blinka är naturligt, det gör vi alla. Men personers som blinkar antingen för lite eller för mycket kan dölja något. Onaturligt blinkmönster indikerar att personen försöker låtsas vara något annat än den är. Det kan vara att de fejkar sitt intresse i en ointressant konversation, eller faktiskt ljuger om något.

Dagliga vanorna som gör att du ser och känner dig yngre

Gestikulerar för mycket med händerna

Att gestikulera när man pratar med andra människor är generellt bra – det gör det tydligare vad som är viktigt i det man säger, och håller åhörarna mer engagerade. Men forskning visar att gestikulerande i överdrift är ett tecken på att man ljuger. Viftar du för mycket med händerna kommer du uppfattas som mindre trovärdig.

Rösten spricker

Var uppmärksam till hur röster förändras i konversationer. Vid lögner tenderar folk att växla mellan sin vanliga röst och en falsett. Att man pratar i falsett eller att rösten spricker är ingen garanti på att personen ljuger, men ihop med andra varningstecken i kroppsspråket kan det hjälpa till att avgöra om personen förtjänar förtroende eller inte.

Mest läst