Trendar: InredningMat och dryckResor

10 smarta prylar som sätter guldkant på picknicken

03 maj, 2018 
AvFemina
Finns det något bättre än en riktigt lyxig picknick? Här är prylarna som sätter guldkant på måltiden!
Annons

Visst är det underbart att ha picknick! Maten smakar bättre, du får massor av frisk luft och maximerar antalet timmar i det härliga sommarvädret. Den enda nackdelen är att det kan bli lite bökigt, framför allt om du inte är ordentligt rustad för en lyckad måltid.

Här listar vi sakerna som är absolut måste under picknicken, och de små detaljerna som sätter guldkant på tillställningen. Mixa fritt för din bästa upplevelse!

Tips! Här här hittar du även årets finaste picknickkorgar (länk till ELLE Decoration) och picknickfiltar (länk till ELLE Decoration).

10 picknick-prylar som lyfter måltiden

1) En riktigt bra – och smart! – picknickfilt

Picknickfilten lägger, bokstavligt talat, grunden för måltiden! Vår smarta picknickfilt i trendigt paisleymönster är både snygg och praktisk eftersom den har ett handtag som du kan bära med dig den.

Annons

2) Rätt sorts mat…

Inte riktigt all mat lämpar sig för en picknick, det har vi som försökt oss på fel sorters rätter bittert fått erfara. I specialmagasinet ”Härlig sommarmat” får du hela 66 tips på sommarens bästa mat – från läckra grillrätter till riktigt goda desserter!

Annons

3) En bra picknick-servis

Glöm allt om plastserviser med fula motiv eller papperstallrikar som bara flyger omkring vid minsta vindpust och satsa på denna läckra servis med handmålad effekt. Du får fyra tallrikar och fyra skålar i melaminmaterial som är mycket hållbart, hygieniskt och stapelbart.

4) En bra termoskanna

Steltonkannan har vunnit många designpriser och är närmast av en ikon! Den fina termosen och blev känd tack vare sitt vipplock och unika form. Vipplocket öppnas när du lutar termosen men förblir stängt när termosen står plant. Med i paketet följer ett smart skruvlock som gör att den är helt perfekt att ta med på utflykter!

Annons

5) En bra väska

Den här klassiska väskan i strå sätter guldkant på din picknick och passar precis lika bra på stranden som när du är i stan. Snygga och bra handtag gör den enkel att bära över axeln och det blåvita fodret ger den en riktigt fräsch look.

Annons

6) Snygga duktyngder

Låt inte lite vind förstöra picknickupplevelsen! De här fina fjärilarna är helt perfekta att fästa i kanterna av filten och håller den ordentligt på plats så att du kan fokusera på att njuta av maten. Passar förstås även perfekt till duken på bordet där hemma!

7) LED-ljus

Här har vi något för dig som VERKLIGEN vill sätta guldkant på picknicken – tre snygga LED-blockljus i äkta vax! Ljusen är mycket verklighetstrogna tack vare att lågan är i ständig rörelse. Ljusen är helt perfekta till picknicken då de inte tar slut, inte blåser ut och inte medför någon risk för bränder.

Annons

8) Smart bricklåda

Den här bricklådan är helt perfekt att ställa fram maten på för att slippa onödigt kladd och spill. När du inte använder den för din picknick kan du få massor av användning av den hemma – både inomhus och utomhus!

Annons

9) Margrethe-skålar

De klassiska Margretheskålarna behåller sin form även när de blir varma – perfekt för picknicken, alltså! De tätslutande locken garanterar att din mat håller sig fräsch och fin hela vägen från kylskåpet till tallriken.

10) Praktiska vattenflaskor

De här glasflaskorna har ett smart hölje av silikon och rymmer 0,5 liter – perfekta att smyga med i picknickkorgen. Flaskorna har många användningsområden och är bland annat mycket populära att ta med på träningspass.

Annons