Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

10 snygga mörkläggningsgardiner att inreda sovrummet med

12 jun, 2020 
AvNanna von Knorring
Ett par mörkläggningsgardiner är ett bra val året om. De hjälper dig att sova ostört, samtidigt som de kan göra sovrummet mysigt och ombonat alternativt elegant i hotellstil. Spana in tio fina alternativ nedan!
Annons

Har du svårt att sova med ljuset som dröjer kvar långt in på kvällen eller vaknar du allt för tidigt till solens strålar? Inred med ett par mörkläggningsgardiner i sovrummet för att få en god nattsömn.

Mörkläggningsgardiner är inte bara praktiska, de är även snygga och nu för tiden finns de i flera olika material och färger som gör det enkelt att hitta ett par som passar just din inredningsstil.

Vi har valt ut tio fina mörkläggningsgardiner som går att klicka hem direkt:

1. Mörkläggningsgardin, H&M Home

mörkläggande gardiner från H&M Home

Beigemelerade, mörkläggande gardiner som säljs i praktiskt set om två. Gardinerna har ett tungt fall och ett foder på baksidan. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons

2. Mörkläggande hotellgardin, Mimou

Mörkläggande hotellgardin från Mimou

Lyxig hotellgardin som är hela 290 centimeter bred, vilket gör att den täcker även större fönsterpartier. Gardinen är Oeko-Tex-certifierad och har en matt yta som blockerar ljuset. Finns i flera olika färger. Hotellgardinen har veckband upptill och ett fint fall. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Mörkläggningsgardin Sovmorgon, Åhléns

mörkläggningsgardin från åhléns

Mörkläggande gardin som finns i mörkgrått, mörkblått och beige. Gardinlängden har öljettupphängning och mäter 140 x 240 centimeter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Mörkläggningsgardin Blackout, Hemtex

blackout mörkläggningsgardin från hemtex

Klassisk mörkläggningsgardin som finns i ett stort antal olika färger – från bland andra crème, grått och marinblått till pastellgult, grönt och rosa. Gardinen har multiband som gör det enkelt att hänga upp den, oavsett hur du vill fästa den. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Högt i tak? Gardinen finns även i en längd på tre meter, du hittar den här (reklamlänk).

5. Mörkläggningsgardin i sammet, Ellos Home

mörkläggningsgardiner i sammet

Mjuk mörkläggningsgardin i sammet som ger ett ombonat, men samtidigt elegant intryck. Gardinen har multibandsupphängning och finns i grått, rosa, rött, beige och blått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

Gardinen finns även med dubbel bredd, 270 centimeter, här (reklamlänk).

6. Mörkläggningsgardin i ullkvalitet, Mimou

Shelby mörkläggningsgardin från Mimou

Veckbandslängd med matt yta som påminner om ull och belagd baksida som blockerar ljuset från att komma in. Gardinen har ett stramt fall och en skräddad look. Finns i tre kulörer och två olika längder. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Mörkläggande rullgardin, Åhléns

mörkläggande rullgardin i beige från åhléns

Ibland kan en rullgardin vara det som är mest effektivt och snyggast i fönstret för att stänga ute ljuset. Den här rullgardinen går i en fin beige ton och finns i två olika bredder. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Mörkläggningsgardin i linnekvalitet, Ellos Home

mörkläggningsgardiner från Ellos Home i beige

Mörkläggande gardinlängd i tvättad linnekvalitet. Gardinen har veckband samt multiband vilket gör den lätt att hänga upp och ger den ett fint fall. Finns i tre längder, 220, 250 och 300 centimeter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

9. Aino mörkläggningsgardin, Hemtex Hotel Selection

mörka hotellgardiner från hemtex

Gardin som ingår i Hemtex Hotel Selecion och har goda mörkläggande egenskaper. Gardinen finns i flera färger och den svarta och mörkgrå har en mörkläggningseffekt på 99 respektive 95 procent, medan de ljusare har något mindre effekt. Hotellgardinen har multiband vilket gör det enkelt att hänga upp den. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

10. Mörkläggande gardin, Hasta

mörkläggningsgardiner från hasta

Gardin som ger lyxig hotellkänsla till sovrummet samtidigt som den mörklägger effektivt. Gardinen kan hängas upp på fyra olika sätt och är både extra hög och bred för att ge den rätta hotellkänslan. Finns i ljusgrått och en varm, beige färg. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Annons