Dröm dig bort, planera en härlig resa eller få tips på vad du kan göra när du väl är framme på destinationen. Internet och sociala medier är fyllda av reseinspiration och nu har Pinterest släppt sin årliga trendspaning inom kategorin resor. Nedan listar vi tio av de kommande trenderna som lockar många resenärer världen över.

Läs även: Hon har rest till alla länder i världen – här är hennes 10 favoriter

1. Resor till öknen

Allt fler vill åka till varma, långväga resmål och uppleva öknen. Några platser som Pinterestanvändare drömmer om är Marocko, Dubai, Atacamaöknen i Chile och Joshua Tree i Kalifornien.

Foto: Katerina Radvanska/Unsplash

2. Lev som en lokal

Resenärer vill inte längre vara turister utan uppleva resmål precis som lokala gör, oavsett om det handlar om boendet, sevärdheterna eller restaurangerna man besöker.

Foto: Rob Bye/Unsplash

3. Resedagböcker

Det går att dokumentera ett äventyr på många olika sätt och ett av de trendigaste sätten just nu är faktiskt i en fysisk dagbok. Låt kreativiteten flöda och använd färg, kalligrafi och små objekt som du samlar på dig under dina resor.

Foto: Thought Catalog/Unsplash

Läs även: 10 trendiga städer att besöka 2018 – enligt Lonely Planet

4. Öhoppning i Medelhavet

I Medelhavet finns det gott om vackra platser att besöka och många drömmer om att resa runt från ö till ö i den vackra, turkosa skärgården i Grekland och Kroatien.

Foto:Sergii Gulenok/Unsplash

5. Flodkryssningar

Kryssningar i Karibiska havet i all ära, men nu ökar intresset för flodkryssningar med vackra vyer av såväl stad som land. Några av länderna som resenärer drömmer om är Tyskland, Vietnam och Egypten.

Foto: Shutterstock

Läs även: Därför ska du inte stänga av ventilationen – och 4 andra saker att veta inför ditt nästa flyg

6. Drömmar om Mexico

Mexico har mycket att erbjuda, från bildsköna stränder och god mat till uråldriga pyramider och pulserande städer – det finns helt enkelt något för de flesta!

Foto: Spencer Watson/Unsplash

7. Historiska resor

Uråldriga pyramider och bebyggelser, vackra sagoslott och medeltida städer. Världens alla hörn är fyllda med historiska avtryck och allt fler resenärer vill åka för att upptäcka dem.

Foto: Warren Sammut/Unsplash

8. Konstjakt

Många Pinterestanvändare är nyfikna på att upptäcka coola städer med gatukonst, något som finns i såväl stora metropoler som Miami och Melbourne som i mindre städer runtom i världen.

Foto:Annie Spratt/Unsplash

Läs även: 10 trendiga länder du borde besöka år 2018

9. Äventyr på hög höjd

Glöm dykning och snorkling i djupa vatten, nu vill vi ta oss högt ovan jord istället. Äventyrliga resor som inkluderar klättring och bergsbestigning har ökat i populäritet bland Pinterestanvändare.

Foto: Arto Marttinen/Unsplash

10. Ett dygn av nya upplevelser

Alltid finns det inte tid eller möjlighet att resa långt. Allt fler har börjat intressera sig för 24 timmars resor, ett annorlunda och spännande avbrott från vardagen. Och det går ju trots allt att se och uppleva mycket på ett dygn!

Foto: Eva Darron/Unsplash

Läs även: Så vill vi resa under 2018 – här är de 7 hetaste trenderna!

Källa: Pinterest