Trendar: InredningMat och dryckResor

10 TED Talks som kan förändra ditt liv

11 jan, 2018 
AvSanna Hallert
Att lyssna på inspirerande föreläsningar är något vi alla kan bli bättre på. Ett enkelt sätt att förkovra dig i visdom, livserfarenheter och goda råd är att lyssna på så kallade TED talks. Vi har samlat 10 fantastiska TED Talks som kan förändra ditt liv.
Annons

 

1. ”There is more to life than being happy”

Författaren Emily Esfahani Smith som har skrivit en bok I ämnet lycka argumenterar kring att jakten på lycka inte gör oss lyckligare utan att meningen med livet är syftet.

 

2. ”The single biggest reasons why startups succeed”

Bill Gross har investerat i åtskilliga företag och blev alltmer nyfiken på varför vissa företag lyckas så bra och andra faller platt. Han analyserade hundratals företag och den absolut viktigaste faktorn förvånande honom.

Läs även Therese Albrechtson: Vi kvinnor måste kunna ha barn och karriär!

 

3. ”How to make hard choices”

Svårt att bestämma dig? Då kan det här talet förändra ditt liv. Stora beslut såsom att flytta, byta jobb, skilja dig eller kanske skaffa barn ger många ångest. Filosofen Ruth Chang erbjuder ett nytt perspektiv till hur vi avgör livsbeslut.

 

 

4. ”10 ways to make better conversation”

Hur bra är du på att konversera med främlingar? Den erfarna intervjuaren Celeste Headlee ger sina 10 bästa råd hur du lyckas ha intressanta konversationer.

Annons

 

5. ”Why you should define your fears instead of goals”

Investeraren och författaren Tim Ferris menar att rädslor hindrar oss från att våga göra det vi drömmer om eller vill göra. Hans verktyg är enkelt och underlättar livet.

6. ”Why some of us don’t have a true calling”

Alla vet inte vad de vill bli när de blir stora – och de finns dem som tröttnar på sitt yrke. Är du också en av dem som inte hittat sitt kall? Misströsta inte! Karriärcoachen Emelie Wapnick ger ett tankeväckande tal om ”multipotentialer” och deras superkrafter.

 

7. ”Inside the mind of a master procrastinator”

Brukar du också skjuta upp saker till sista sekund? Då ska du lyssna på Tim Urban, bloggare och mästare  på att prokrastinera. Kanske kommer det att förändra ditt beteende.

 

 

8. ”Get comfortable with being uncomfortable”

Talaren, strategen och författaren Luvvie Ajayi uppmuntrar oss på ett roligt och tankeväckande sätt att oftare våga säga vår åsikt och sanning.

 

9. ”I’m not your inspiration, thank you very much”

Komikern och journalisten Stella Young som själv sitter I rullstol ifrågasätter bilden vi har av personer med handikapp.

 

10 .”The power of introverts”

Att vara utåtriktad och social är egenskaper som ofta hyllas. Men introverter premieras inte på samma sätt. Susan Cain argumenterar varför introverter bör uppskattas lika mycket.

Foto och video: Ted.com

Annons