katt-teknik

Hur skulle det vara att leva utan alla teknikprylar vi ständigt omger oss av? Helt annorlunda än det är nu i alla fall, det är en sak som är säker. Och det är inte bara vi som gjort oss beroende av allt från smartphones till laptops. Detsamma gäller våra katter.

1. Förr: Du fick aldrig läsa, skriva eller bläddra i en bok utan att din misse ville lägga sig i. Nu: Precis som du har även din katt gått över till det digitala livet. 

katt-bok-dator

2. Förr: Att hitta sin värmeglada katt i anslutning till elementet var ingen ovanlig syn. Nu: Elementet är passé, numera är det den varma laptopladdaren som gäller. 

katt-element

3. Förr: Fågelskådning var en av innekattens favoritsysslor. Nu: Idag behöver man aldrig vänta på att en äkta pippi ska dyka upp på fönsterbrädan – alla katter vet att de kan skådas när som helst i datorn. 

katt-fagel

4. Förr: Fiskklappning var likställt med en obekvämt våt tass för katter över hela världen. Nu: Surfplattan rådde bot på problemet – torra tassar för alla!

katt-fiska

5. Förr: Att ta bild med sin ägare blev oftast inte roligare än så här. Nu: Face swap är grejen och varken katt, matte eller husse kan få nog. 

katt-foto

6. Förr: Det var en gång i tiden då en upp- och nervänd  kartong räckte som myskoja. Nu: Lådor i all ära, men riktigt bortskämda katter kräver ett eget tält. Med en iPad i. 

katt-hus

7. Förr: Din kisse kunde inte få nog av garnnystan, särskilt inte om du använde det. Nu: Glöm nystan, trådar eller traditionella kattleksaker. Har den inte touch screen är den inget att ha. 

katt-leka

8. Förr: Som det rovdjur katten är var den ständigt på jakt efter nästa byte. Nu: Mat finns i skålen och datamöss är enklare att fälla. 

katt-mus

9. Förr: Dietmat fanns inte och ditt husdjur höll sig i trim med daglig motion. Nu: Det är inte bara vi människor som försoffats och idag finns det kattversioner av löpbandet. 

katt-springa

10. Förr: Dejting i kattvärlden betydde oftast mjuka kindsmekningar med grannmissen. Nu: Nätdejting har verkligen slagit stort och sker numera främst på world wide web. 

katt-dejta

11. Förr: Att trassla in sig i garn och band hände minst några gånger i veckan. Nu: Din katt har sällan garnproblem, men är ofta inblandad i diverse sladdhärvor.

katt-trassel

Källa: Bored Panda

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: