Artikeln innehåller reklamlänkar

Svenska serier förknippas ofta med kriminaldraman eller komedier – som Morden i Sandhamn och Solsidan. Men det finns flera andra serier som är värda att se.

Svenska serier att streama online

Här nedan listar vi svenska serier, gamla som nya, som du kan streama online just nu – scrolla ner och hitta din nya favorit!

1. Bachelor Sverige

Bachelor Sverige 2019

Ja, kanske mer ett dejtingprogram än en tv-serie – vi vet. Har du sett amerikanska Bachelor eller Bachelorette – men missat svenska versionen? Då är det dags att gotta sig ner i en hel säsong där det inte bara är en bachelor som söker kärleken – utan två. Här kan du titta på hela 44 avsnitt (länk till butik).

2. Fartblinda

Fartblinda Cmore streama

Missade du serien Fartblinda när den släpptes i fjol? Då är det dags att se den nu. Serien kommer i åtta delar och är baserad på ekonomijournalisten och författaren Carolina Neuraths roman med samma namn. Här får vi följa drama och intriger i finansmiljö – en serie du garanterat kommer fastna i. Här kan du streama den (länk till butik).

3. Tunn is

Tunn is streama tv4

Politik, drama, utpressning och lögner – den här nya serien hade premiär i februari och utspelar sig i arktisk miljö – där just miljöfrågan är högst aktuell. Serien kommer i åtta delar där varje avsnitt är 40 minuter. En perfekt serie att sträckkolla under en heldag. Här kan du streama den (länk till butik).

4. Solsidan

Solsidan tv4 cmore

Förmodligen har du redan sett den – men den är faktiskt värd att se igen! Pjöl igenom hela serien på sex säsonger och unna dig ett skratt eller två (eller typ hundra). Det blir ett härligt tidsfördriv – vi lovar! Här kan du streama alla säsonger och se filmen (länk till butik).

5. Hamilton

Hamilton streama online

En ny svensk thrillerserie som är baserad på Jan Guillous succéböcker. Här får ni följa Carl Hamilton som jobbar som dubbelagent (eller är det trippelagent?) – samtidigt som han bistår svenska underrättelsetjänsten. Den här serien handlar om terrorattacker, politiska spel och allt däremellan. Serien kommer i åtta delar och hade premiär i januari 2020. Här kan du streama den (länk till butik).

6. Eagles

Eagels tv-serie streama

Sveriges svar på norska succéserien SKAM. En ungdomsdramaserie där hockey, kärleksintriger och familjeproblem står på agendan. Den här serien plockar nog fram en hel del högstadieminnen hos många, och är helt klart värd att titta på. Den finns på SVT Play och säsong två har precis släppts.

7. Gåsmamman

Streama Gåsmamman tv4

Har du missat den här serien? Grattis! Då har du hela fyra säsongen att mosa igenom nu. Det här är en svensk dramaserie med Alexandra Rapaport i huvudrollen – som bara blir mer och mer spännande för varje säsong. Här kan du streama alla säsonger (länk till butik).

8. Enkelstöten

Enkelstöten streama på tv4

Vill du må bra för en stund? Här har du en feel good-serie som lockar till skratt! Enkelstöten är en svensk dramakomediserie där vi får följa två kvinnor i 60-årsåldern som har ledsnat på sitt medelklassliv – och ger sig därför in på den kriminella banan för att trygga deras framtid. Serien hade premiär 2017 och nu finns det två hela säsonger att skratta till. Här kan du streama säsong ett och två (länk till butik).

9. Vår tid är nu

Streama vår tid är nu

Serien alla pratar om – eller i alla fall pratade om. Har du missat denna succéserie så är det dags att kolla på den nu. En svensk dramaserie som är en av SVTs största dramasatsningar genom tiderna. Den finns att streama på Viaplay.

10. Jägarna

streama serien jägarna på cmore

Har du sett den gamla filmserien men missat den nya? Då är det dags att titta nu! Den här serien består av sex delar och är en fortsättning på det framgångsrika originalet. Kryp upp i soffan och ha en kudde nära till hands – för Rolf Lassgård och resten av gänget bjuder verkligen på spänning! Här kan du streama den (länk till butik).

11. Morden i sandhamn

streama morden i sandhamn

Har du mycket tid till övers och har missat den här succéserien? Morden i sandhamn finns i hela sex säsonger, vilket blir en hel del timmar framför tvn. Kriminaldramat utspelar sig i svenska skärgården och är en dramaserie du bara inte får missa. Här kan du titta på den (länk till butik).

12. Jordskott

streama jordskott

En hyllad dramathriller som kommer i 18 delar – uppdelat på två säsonger. Serien innehåller allt som en thriller ska göra – intriger, girighet, egoism och en hel del spänning. Här kan du titta på den (länk till butik).

13. Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet

ture sventon streama

Är du på jakt efter en serie för hela familjen, eller något lite mer lättsamt? Då kan Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet vara något. Serien är baserad på Åke Holmbergs fiktiva karaktär Ture Sventon och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Robert Gustavsson. Här kan du streama den (länk till butik).

LÄS MER:

Filmstaden stänger alla biografer på grund av corona

Mest läst