fina flicknamn på m

På jakt efter fina flicknamn som börjar på M? Då har du tur – det finns nämligen otroligt många vackra flicknamn med M som första bokstav – från klassiska svenska namn till vackra och lite mer ovanliga tjejnamn med inspiration från hela världen.

Här listar vi 20 av våra favoritflicknamn på M:

Majken

Ett traditionellt flicknamn som funnits i Sverige sedan 1500-talet, med ursprung från Tyskland – och ett exempel på äldre namn som börjar bli populära igen. Majken har namnsdag 19 maj.

Margaux är ett franskt flicknamn som betyder "pärla", en variant på det svenska namnet Margot

Influencern Margaux Dietz har berättat att namnet kom till hennes mamma i en dröm.

Margaux

Margaux är ett franskt flicknamn som betyder ”pärla”, en variant på det svenska namnet Margot. Vår systersajt ELLE:s populära bloggare Margaux Dietz lär ge namnet ett uppsving framöver.

Marianne

Ett klassiskt namn med flera möjliga ursprung – varianter på namnet har förekommit på såväl latin som hebreiska, och betyder ”kvinnlig”. Namnet var mycket populärt i Sverige på 30- och 40-talet. Marianne har namnsdag 4 april.

Marika

Marika har tyskt, ungerskt eller spanskt ursprung, är en variant på namnet Maria och betyder ”den trotsiga”. Marika har namnsdag 22 oktober.

Namnet Marion associeras kanske främst till Robin Hoods käresta

Det vackra flicknamnet Marion bärs av Robin Hoods stora kärlek.

Marion

Namnet associeras kanske främst till Robin Hoods käresta – eller till den franska skådespelerskan Marion Cotillard – och är mycket riktigt ett franskt namn. Betyder ”kärlek” och ”älskad”.

Martina

En feminin form av pojknamnet Martin. Namnet betyder ”krigisk” och ”stridbar”. Martina har namnsdag 10 november.

Matilda

Matilda – som även ibland stavas Mathilda – är ett 1600-talsnamn med tyskt ursprung som betyder ”styrka”, ”strid” och ”makt”. Matilda har namnsdag 14 mars.

Namnet Meja kommer från fornsvenskans "mäghin", som betyder "kraft" och "styrka".

Svenska sångerskan Meja har hjälpt till att öka namnets popularitet.

Meja

Namnet Meja kommer från fornsvenskans ”mäghin”, som betyder ”kraft” och ”styrka” och har funnits i Sverige sedan 1600-talet. Namnet ingår i ordet ”dagsmeja”, när solen har tillräckligt stark kraft för att smälta snö.

Melina

Namnet Melina har grekiskt ursprung och tros komma från det grekiska ordet ”méli”, honung. Namnet Melina betyder ”sötare än honung” eller, på italienska, ”litet äpple”.

Namnet Melissa är populärt i USA och klättrar nu på topplistan över babynamn i Sverige

Sångerskan Melissa Horn, en av Sveriges mest kända Melissor.

Melissa

Namnet Melissa är populärt i USA och klättrar nu på topplistan över babynamn i Sverige (nummer 69 år 2017). Melissa är en nymf i den grekiska mytologin och ”melissa officinalis” är det latinska namnet på den väldoftande örten citronmeliss.

Michaela

Namnet Michaela – som även stavas Mikaela – är en feminin form av pojknamnet Michael/Mikael. Namnet betyder ”vem är som gud?” och har namnsdag 29 september.

Mika

Mika – med den alternativa stavningen Mica – är ett unisexnamn som ges till både pojkar och flickor. Som flicknamn kommer det från Japan, där det betyder ”vacker doft”.

Mila är ett ursprungligen ryskt namn som betyder "ord" på hebreiska

Skådespelerskan Mila Kunis bär det klättrande trendnamnet.

Mila

Mila är ett ursprungligen ryskt namn som betyder ”ord” på hebreiska, ”kärlek” på lettiska och ”gullig” eller ”rar” på serbiska, kroatiska, makedonska och bulgariska.

Milou

Även Milou är ett unisexnamn och fungerar således på såväl pojkar som flickor. Milou är mest känt som namnet på seriefiguren Tintins hund och namnet betyder ”trevlig” på tjeckiska, ”äpple” på grekiska och ”älg” på mandarin.

Minelle

Minelle är ett relativt ovanligt flicknamn som betyder ”min flicka”och förekommer främst i Sverige och Danmark. I Sverige har 220 kvinnor Minelle som tilltalsnamn.

Mira

Namnet Mira har hebreiskt, slaviskt, latinskt, finskt och indiskt ursprung och är även en kortform av namnet Miranda. Betydelserna är många, bland annat ”beundransvärd” (latin), ”ocean” (sanskrit), ”fred” (ryska), ”överflöd” (grekiska) eller ”prinsessa” (från det arabiska ”amira”). Det finns också en drottning Mira i den babylonska mytologin och en röd variabel stjärna i stjärnbilden valfisken som heter Mira.

Moana är ett mycket ovanligt flicknamn som betyder "den blå oceanen" på det polynesiska språket maori.

Disneyfiguren Vaiana heter Moana i den amerikanska versionen.

Moana

Moana är ett mycket ovanligt flicknamn som betyder ”den blå oceanen” på det polynesiska språket maori. Disneyfiguren Vaiana heter i ursprungsversionen Moana, men bytte namn till Vaiana i Europa.

Molly

Molly är ett irländskt namn som ursprungligen var ett smeknamn på de engelska namnen Margaret eller Mary. På latin betyder namnet ”havets stjärna”.

Morelia

Flicknamnet Morelia är mycket ovanligt, endast 8 kvinnor i Sverige har namnet som förnamn. Morelia är en stad i Mexiko och är ett av Unescos världsarv. Lisa Ekdahl släppte 1995 en låt med titeln ”Till Morelia”.

Märta

Namnet Märta – som även stavas Märtha – är ursprungligen en kortform av namnet Margareta, som betyder ”pärla” eller ”juvel”. Ett gammaldags namn som börjar bli populärt igen. Märta har namnsdag 11 maj.

 

Läs även:

Här är babynamnen som spås bli populära 2018

Här är namnen som låg i topp när du föddes

25 unika bebisnamn att inspireras av

Så heter kändisarnas barn – 80 vackra namntips!

Här är de trendigaste babynamnen 2017

12 vackra babynamn med fornnordiskt ursprung

16 babynamn som är ovanliga i Sverige

Nu finns en app som hjälper dig att välja babynamn

FOTO IBL
Källa: Svenskanamn.alltforforaldrar.se

Mest läst