Trendar: InredningMat och dryckResor

20 saker du inte får missa i Milano

20 feb, 2017 
AvLotta Hansson
Det finns minst tio, eller kanske snarare tjugo saker Feminas inredningsredaktör Lotta Hansson absolut inte vill missa när hon är i Milano. "Inte ens om jag måste springa gatlopp i ösregn", säger hon. Här är Lottas favoritadresser i den italienska modehuvudstaden!
Annons
webbdomenmilano

Foto Colourbox

 

MODE

Modeglada får garanterat sitt i Milano. Här finns precis alla lyxmärken. Det är bara att ta metron till San Babila, sedan ligger frestelserna på rad längs Via Monte Napoleone, Via Della Spiga och de intilliggande sidogatorna. Men egentligen finns här kläd- och skobutiker nästan överallt. Personliga favoriter är:

*Färgsprakande Boutique Malìparmivia Solferino 3.

*En annan favorit är Chicchi Ginepri, med spännande designers. Butiken ligger precis till höger om Hotel Manin på Via Daniele Manin 7.

*Och en tredje är La RêverieLargo Claudio Treves. Originellt, exklusivt och välskräddat.

*Gillar du second hand kan 20134 LambrateVia Conte Rosso 22 vara värt ett besök. Galet inspirerande och massor av fint, både märkeskläder och riktig vintage.

Annons

*Har man vägarna förbi Corso Genova, gå till Biffi på nummer 6.

*Sist men inte minst är ett besök på modehuset Marnis outlet drömmen. Adressen är Via Giancarlo Sismondi, 65.

*Alla talar om varuhuset La Rinascente vid Piazza del Duomo. Visst det är helt okej men ExcelsiorGalleria del Corso 4 är mer spännande.

INREDNING

Italiensk inredning är i världsklass. Butiker som jag ogärna missar är:

*BisazzaVia Senato 2. Har man inte gått igång på mosaik tidigare, gör man det där.

*BoffiVia Solferino 11, ett absolut måste om man letar köks- och badrumsinspiration.

*Butiken och galleriet Spazio Rossana OrlandiVia Matteo Bandello 14/16. En upplevelse utöver det vanliga.

* DriadeVia Manzoni 30. Vilka lokaler!

Society LimontaVia Palermo 1. Här vill man ha exakt allt: handdukar, dukar, sängkläder, kläder, väskor…

*Ett specialtips till alla som gillar dofter är den lilla butiken Santa Maria NovellaVia Madonnina 11 i Brera-området. Härliga, naturliga parfymer och rumsdofter tillverkade av nunnor.

Annons

 

UT & ÄTA

Restaurangerna ligger tätt. Vill du äta riktigt gott, italienskt och prisvärt bör du undvika de flashigt inredda och i stället välja de små, ofta lite murriga familjeställena.

*Det ligger flera bra restauranger på Via Lazzaro Palazzi, (metro Porta Venezia).

*En personlig favorit är Osteria Nuovo ConventoVia Giovanni Ricordi 8 (metro Loreto). Alltid vällagad mat och rörande vänlig personal. Ett besök där känns lite som att vara med i en italiensk film.

*Lunchtid är kaféet Radetzky populärt och ett bra val, det ligger vid torget Largo La Foppa 5 (metro Moscova). Lite trendigt men superfräscht och här är det kul att sitta och titta på folk.

*Köttälskare blir säkert mätta på Parma & Co på hörnet Via Delio Tessa och Corso Garibaldi.

 

Fika

Gott kaffe är det lätt att få tag på men vill man ha en läcker kaka till blir det genast besvärligare. Milanos bästa konditori heter Sissi pasticceria e caffetteriaPiazza Risorgimento 6. Ljuvligt och värt en stor omväg. Närmaste metrostation är Palestro.

Annons

 

ANDRUM

Milano är en stad med högt tempo, det gäller det att hitta andningshål i bruset. Personliga tillflykter är:

*Parken vid Porta Venezia där många Milanobor rastar sina hundar. Ett livsbejakande skådespel. Är helt övertygad om att Walt Disney har hämtat inspiration till Lady och Lufsen härifrån.

*Villa Necchi CampiglioVia Mozart 14. En pärla väl dold bakom höga murar, ett stenkast från den lilla kyrkan San Babila och shoppinggatorna. Här kan man gå en guidad tur inne i huset eller bara ta ett glas prosecco eller en kaffe och lyssna på fågelsång under blommande blåregn i pergolan vid poolen. Precis allt är vackert. Det var också här den underbara filmen Kärlek på italienska (2009) med och av Tilda Swinton spelades in.

Missa inte

  • Domen. Gå gärna ut på taket. Svindlande vackert.
  • En sväng förbi La Scala, operan. Mycket atmosfär och ofta någon som spelar utanför.
  • Att smaka drinken Aperol Spritz, så fräsch och läskande.
  • Att beställa in burrata, pinfärsk och extra krämig buffelmozzarella, om det finns på menyn.

Läs mer:

Annons