Inspireras av Disney-karaktärer till barnnamnet.

Vi inspireras av allt från musik till filmer och böcker när det kommer till barnnamn, så varför inte vända dig till Disneys animerade sagovärld och hämta inspiration därifrån?

Från klassiska Alice och Felix till något mer originella Olaf och Moana – här listar vi 24 flick- och pojknamn som är inspirerade av kända Disney-karaktärer.

12 flicknamn inspirerade av Disney-karaktärer

Alice

Namnet Alice är den korta formen av det franska namnet Adelais och är också namnet på nyfikna huvudpersonen i Alice i Underlandet. Namnet är väldigt populärt i Sverige just nu och var till och med etta på listan över de mest populära flicknamnen på 2010-talet.

Adella

Adella är kanske ett av de minst använda Disney-namnen och kommer från Den lilla sjöjungfrun – närmare bestämt en av sjöjungfrun Ariels systrar. Namnet Adella är en sällan hörd variant av Adele, vilket betyder ”ädla”.

Belle

Belle, som betyder ”vacker”, kommer som bekant från den kvinnliga huvudrollen i klassikern Skönheten och Odjuret.

Bianca

Namnet Bianca känner du kanske igen från en av mössen i Bernard och Bianca, den animerade filmen från 1977.

Colette

Kommer du ihåg Råttatouille, Disney-filmen som hade premiär 2007? Då minns du kanske den kvinnliga kocken Colette, som var sträng på utsidan men mjukare på insidan.

Ellie

I Oscarsbelönade filmen Up skymtar Ellie förbi i början, en flicka som huvudpersonen Carl blir kär i som pojke. Namnet Ellie betyder ”sken eller ljus”.

Elsa

Disney-favoriten Frost gjorde att namnet Elsa fick en rejäl popularitetsboost, namnet var det tredje mest populära flicknamnet i Sverige under 10-talet. Elsa är en förkortad version av Elizabeth och betyder ”ed av Gud”.

Flora

Namnet Flora återfinns i Törnrosa, det är namnet på drottningens fe som ger prinsessan Aurora skönhetens gåva. Namnet betyder ”blomma” och är mycket populärt i Skottland.

Giselle

Filmen Förtrollad handlar om prinsessan Giselle som träffar sin drömprins och bestämmer sig för att gifta sig med honom.

Jasmine

I Disney-klassikern Aladdin heter prinsessan i filmen Jasmine, och namnet betyder ”jasminblomma”.

Lilo

Om du vill välja ett lekfullt och roligt namn till din flicka kan du inspireras av Lilo och Stitch, där huvudrollen heter Lilo. Lilo betyder ”den generösa”.

Moana

Moana är namnet på en polynesisk havsgud och kommer från filmen Vaiana.

12 pojknamn inspirerade av Disney-karaktärer

Andy

Andy är en av huvudrollerna i Toy Story och är pojken som äger leksakerna Woody, Buzz Lightyear med flera.

Buzz

Buzz Lightyear är austronauten i Toy Story, vars namn också är inspirerat av den riktiga austronauten Buzz Aldrin.

Christoffer Robin

Christoffer Robin är namnet på pojken som blir vän med Nalle Puh, och dubbelnamnet är perfekt för dig som vill hitta ett unikt namn som verkligen andas Disney.

Elliot

Peter och draken Elliott handlar om föräldralösa pojken Peter som rymmer från sina elaka fosterföräldrar, och träffar sin första vän, draken Elliott.

Felix

Felix är namnet på den snälla pojken från filmen Röjar-Ralf (Wreck-It Ralph). Namnet betyder ”glad och lycklig” på latin och är populärt över hela världen.

Flynn

Flynn är namnet på Rapunzels kärlek i filmen Tangled. Det är ett väldigt populärt namn i Irland och kul kuriosa är att Miranda Kerr och Orlando Blooms son heter just Flynn.

Hiro

Hiro betyder ”gerenös, riklig och tolerant” på japanska och kommer från filmen Big Hero 6, där den lilla hjälten i filmen heter just så.

Hans

Hans är prinsen som charmar Anna i Frost och försöker ta över Arendal. Kanske inte den mest sympatiska Disney-karaktären i historien, men själva namnet betyder ”gåva från Gud”.

James

Det här klassiska namnet återfinns i Peter Pan, där karaktären är Peter Pans fiende.

Olaf

Den underbara, lilla snögubben i Frost heter Olaf och är den som skyddar rollfiguren Anna och lär henne vad äkta kärlek är.

Max

Max är namnet på prins Eriks engelska fårhund i Den lilla sjöjungfrun. Max betyder ”störst” och är även det ett populärt namn över hela världen.

Sebastian

Sebastian är den bossiga krabban som gör vad som helst för att skydda Ariel i Den lilla sjöjungfrun.

Foto: TT

LÄS MER:

20 populära barnnamn från 10-talet att inspireras av

24 vackra franska barnnamn att inspireras av

20 populära barnnamn från 70-talet att inspireras av

Mest läst