Artikeln innehåller reklamlänkar
Omslag-Rensa-i-roran-med-feng-shui

Rensa i röran med feng shui (länk till Bokus)

Av Karen Kingston (Månpocket)

Feng tjoho, brukar vi säga hemma hos oss. En feng shuiare skulle få hjärtsnörp bara han eller hon kom innanför tröskeln till vår lägenhet. Kaoset är konstant, men snart ska vi få nog tid att röja upp! Den här boken är i alla fall ett steg på vägen till ett hem med ordning och harmoni. Och röjer vi bara lite så får den säkert också plats i bokhyllan.

Omslag-Den-foraktade-falukorven

Den föraktade falukorven (länk till Adlibris)

Av Karin Ahlborg (Månpocket)

Jag måste erkänna, jag gillar falukorv. Den har ett så behändigt format och är så lätt att skära upp. Den luktar till och med gott (när den är ny). Men många menar att man ska sky falukorven som pesten, det vet väl alla att innehållet är slaktavfall som sopats upp från golvet. Elaka rykten, säger jag, och Karin Ahlborg kommer till min undsättning. Det är inget fel på falukorv. Fram för den med lite ketchup på i sommar. Hör hur barnen jublar i bakgrunden!

Omslag-Medmanniskor

Medmänniskor (länk till Adlibris)

Av Stefan Einhorn (Månpocket)

Ibland undrar jag hur Stefan Einhorn är, egentligen? Kan han verkligen vara den genomgoda människa han verkar vara? Här skriver han om medmänsklighet ur olika aspekter, hur vi blir till i mötet med andra människor. Det är vackert och klokt och man blir varm om hjärtat. Man vill genast ge sig ut i världen och vara en god medmänniska. Sedan kan det förstås räcka med en knuff i tunnelbanan för att alla goda föresatser ska komma på kant. Men jag tror på Stefan Einhorn. Han påminner oss om hur vi borde vara. Kanske är han själv ­– en äkta ängel?

Av KENNETH GYSING

Mest läst