Trendar: InredningMat och dryckResor

5 anledningar till att ponchon alltid är modern

06 sep, 2018 
AvMalin Perlheden
Det är knappast en slump att ponchon varit modern i över ett halvt sekel.
Annons

Vi råkar alla ut för samma dilemma varje år; tiden då  sommarjackan har blivit för kall men det fortfarande är för varmt att bära tjocka jackor. Lösningen på problemet är som tur är lika enkel som snygg och stavas poncho!

Det populära höst- och vinterplagget som aldrig går ur tiden blev modernt i Europa redan under 1960-talet. Ponchon har stora likheter med de sydamerikanska indianernas traditionella kläder och liknar oftast en fyrkantig filt eller täcke med ett hål där man kan trä igenom huvudet. Ponchon är alltså i grund och botten ett mycket enkelt plagg, men finns i många olika snygga modeller som kan varieras i det oändliga både gällande stil och färgkombinationer.

5 anledningar till att ponchon är ett fantastiskt plagg

1. Ponchon är SUPERSNYGG som tröja/kofta utanpå en polo eller skjorta.

2. Den kan svepas som en sjal över axlarna.

Annons

3. Ponchon går att använda som halsduk till både kappor och jackor.

4. När det är riktigt kallt ute är det både snyggt och praktiskt att styla lager-på-lager med ponchon!

5. Ponchon är busenkel att variera genom att sätta ett bälte i midjan för en dressat feminin look.

Populära ponchomodeller

Ponchos kommer i så väl traditionella modeller som i lite mer vågade med exempelvis leopardmönster. Här ger vi dig exempel på tre populära modeller som finns att köpa i vår shop

1) Den romantiska ponchon

Den romantiska ponchon har volanger och kommer ett vackert stickat sicksackmönster. Ponchon är skön och värmande för alla tillfällen och passar alla typer av figurer och outfits.

Annons

2) Den klassiska ponchon

Den klassiska ponchon är i ett rent snitt och tillverkad i ren kashmir. Här är plagget som du har i din garderob under många decennier framöver och som håller dig varm och skön, och inte minst välklädd, i alla lägen!

Annons

3) Den äventyrliga

Ponchos finns med en rad olika färger och mönster. Bland de mest populära är moderiktiga leopardmönster och naturnära kamel. Den här ponchon har dessutom modellen av en cape och har en öppen sida vilket gör att du kan bära den ensam eller över en jacka eller kappa.

Annons
Annons