Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

5 anledningar till att skrota din plattång – NU

02 sep, 2017 
AvCecilia Ahle
Att få till ett perfekt plattat hår med en plattång kostar både en massa tid och pengar. Ett slitet hår blir oftast resultatet.
Annons

När du ser dig i spegeln på morgonen och inser att du måste platta håret innan du kan gå till jobbet känns det ibland som en omöjlig uppgift att hinna. För att få ett bra och hållbart resultat med plattången behöver du nämligen en hel del tid på dig  – och en hel del produkter.

Här kan du läsa om fem anledningar till att säga adjö till plattången redan i dag. Som tur är finns det alternativ för dig som vill ha ett blankt och rakt hår.

Fem anledningar till att plattången inte är värd din tid – eller pengar

1. Man måste börja redan i duschen

Om du har ett torrt och frissigt hår redan innan du börjar platta kommer det inte hålla sig så länge, trots ett långt arbete med plattången. Därför måste du börja din process mot ett platt hår redan i duschen. Enligt stylisten Sarah Potempa ska du borsta igenom håret med en paddelborste när du har balsam i och sedan skölja det försiktigt. Sedan ska du heller inte torka det som vanligt, utan klappa det torrt med handduken.

Annons

2. Det tar lång tid

Ska du gå hemifrån med platt hår som håller längre än över tröskeln får du se till att ha rejält med tid innan. På vägen ska du passera en rad hårvårdsprodukter som ska ge ordentligt med fukt innan plattande – men också efter. Du behöver både använda hårtork och ha tid att lufttorka den sista fukten ur håret innan du sätter igång. Sen måste du såklart ha god tid på dig för själva plattandet! För att du ska undvika det största slitaget som det innebär att platta flera gånger på samma hårsektion, så måste du dra tången långsamt över hårpartierna.

3. Det sliter på håret

Att håret slits rejält av både hårtorkning och upprepad användning av plattång är ingen hemlighet. Är inte håret snustorrt när du börjar platta det kan det lätta börja fräsa.

– En plattång klämmer till håret, och det finns ingenstans för produkten att ta vägen. Du kokar in produkten i håret, vilket inte är en så bra idé, säger Sarah Potempa, stylist, till Veckorevyn.

Annons

Håret torkas då ut. Är du inte duktig och delar in håret i små, små sektioner när du plattar behöver du i stället dra flera gånger med tången och håret slits ordentligt.

4. Du behöver produkter till förbehandling

För att få det ultimata, platta resultatet behöver du samla på dig en hel massa produkter. Det finns både schampo och balsam som rekommenderas med en utslätande effekt. Annars är återfukt ett nyckelord. Att fuktbomba med hårprodukter märkta ”smoothing” är en viktig sak mot den varma plattången. Sedan rekommenderas leave-in spray som har värmeskydd, olja och utslätande lotion i ditt nyss handduksklappade hår.

5. Du behöver dela upp håret

Stylisten Sarah Potempa menar att ett av misstagen du gör med plattången är att du plattar lite på måfå. Plattar du på samma ställe flera gånger blir håret ännu mer slitet och i stället behöver du dela upp håret i sektioner för att veta var du har och inte har plattat. Helst ska sektionerna vara många och små för att öka hållbarheten.

Få glansigt och rakt hår på bara någon minut med denna praktiska plattborste! Köp den i vår webbshop till ett riktigt bra pris!

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop (reklamlänk). Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons