Trendar: InredningMat och dryckResor

5 enkla sätt att göra om hemma – för (nästan) inga pengar alls!

20 sep, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
Att få ett mysigt och hemtrevligt hem behöver inte kosta skjortan. Med små medel går det att förnya hemmet och samtidigt höja mysfaktorn rejält. Här är fem bra tips!
Annons

1. Visa upp filtarna

Många filtar är ett av de säkraste sätten att göra vardagsrummet eller sovrummet riktigt mysigt. Men vill du inte köpa nya filtar, kommer du långt med att visa upp de du redan har. Eller varför inte tillverka en dekorativ stege och hänga upp dina vackra filtar där?

Den snygga röda filten på bilden finns i vår webbutik!

2. Varva gammalt med nytt

Mässing är ett superhett och trendigt material att inreda med! De här små kronformade ljusstakarna passar både som blomkrukor och ljusstakar men fungerar också som små roliga detaljer att piffa upp inredningen med.

Annons

3. Maxa antalet kuddar

Är det mysigt man vill åt, är kuddar ett måste. Fyll soffan med dem, och bulla upp ordentligt när du bäddar sängen också! Mixa olika färger och mönster om du söker det lekfulla, eller kör enfärgat för en mer sober och jordnära look.

Annons

Ett sätt att förnya sina kuddar utan att det kostar ett öre är att sy nya fodral av gamla tröjor!

4. Grönt är skönt

Grönt är en av årets absoluta trendfärger, och lättaste sättet att få in mera grönt i hemmet är så klart att ta hjälp av växter. Växter skapar en fräsch, men samtidigt hemtrevlig atmosfär i alla hemmets rum. Ett  budgettips är att ta långa grenar eller ett överdimensionerat blad och sticka ner i en vas du redan har hemma. Annars är så klart krukväxter alltid ett säkert kort – satsa på en snygg kruka och gröna växter som en suckulent eller liten palmväxt.

Annons

5. Tänk form OCH funktion

Detaljerna gör hela skillnaden och en liten smart pryl kan faktiskt lyfta ett helt rum. Det smidiga grytunderlägget från Sagaform kan användas både till att ställa varma kastruller och stekpannor på, och som ett stadigt ställ till din surfplatta när du lagar mat. Den röda färgen är en supersnygg detalj i köket!

Annons
Annons