Bra biografier

Drottningen av Bredfjället

Författare: Marcus Lundstedt, Christopher Eliasson
Handling: Året är 1817 och Anna Jonsdotter har fått barn utan att vara gift. En olaglig handling och därför fördrivs hon från sin hemby på Lilla Fjäll, för att få leva ett liv som småbarnsförälder i fattigdom. En gripande historia om hur det var att växa upp på 1800-talets Sverige.

 

Med öppna kort : kvinnan som utmanade Donald Trump

Författare: Stormy Daniels
Handling: Vad händer när en före detta porrstjärna anklagar den sittande presidenten för att ha mutat hennes till tystnad kring en gammal relation? En engagerande berättelse om en modig och smart kvinna!

 

Draken i rummet

Författare: Gunilla von Platen, Malin Roos
Handling: Günel Anip är flyktingflickan i förorten som blev Gunilla von Platen. En entreprenör i näringslivets topp som rör sig i de kungliga salongerna. Men Gunillas liv har varit allt annat än ett Svensson-liv, hennes mamma sköts framför ögonen på henne, i äktenskapet levde hon under psykisk terror och en bästa vän som blev mördad. Följ med på en inspirerande och gripande berättelse!

 

Under belägring

Författare: Michael Wolff

Handling: Om du gillar politik är denna bok ett måste. Kanske det mest underhållande som skrivits om en  själv-älskande världsledare och dess administration, som stundtals framställs som totalt inkompetent.

 

Kicktorsken

Författare: Alexander Salzberger
Handling: En berättelse om hur det är att födas utan några förutsättningar men med en stark dröm om att lyckas! Idag har Alexander en lägenhet på Östermalm, en skådespelarkarriär och en känd flickvän. Men allt har inte alltid varit så ljust. I Kicktorsken får vi läsa om en alkismamma, en styvfarsa som använde våld och en pappa han aldrig träffat.

 

Mest läst