I Hollywood har det ofta varit lätt för män att få roller även efter att de fyllt 50 år, medan kvinnor haft det rejält svårare att få utmanande roller när de blir äldre. Men även i film- och musikbranschen börjar saker hända när det kommer till jämställdhet, mycket tack vare starka kvinnor som banat väg och ständigt visar att ålder bara är en siffra.

Här är några av dem vi inspireras av!

70-nya-50-4

– Det var på tiden att någon i min ålder fick detta uppdrag, det behövde nödvändigtvis inte vara jag. Men hela mitt liv har jag sett alla dessa annonser för sminkmärken där 15-åriga flickor varit modeller. Vilken kvinna har en hud som en 15-åring? har Helen tidigare sagt till The guardian.

Läs även: Hetaste trenden: att vara över 50 år!

70-nya-50-2

– Förr spelade materiella saker så stor roll. Lycka var en ny klänning. Ett nytt hus. Nu känner jag mig lycklig över att vara där jag är just nu, att vara frisk, berättade hon i intervjun.

70-nya-50-6

– Jag älskar att hjälpa unga kvinnor bli mindre rädda för att närma sig döden. De kan se på mig, jag känner mig ung, har passion och är nyfiken. Jag har en ny höft, nytt knä och ny tumme. Jag har mängder av metalldelar i mig. Men jag mår bra och kan ändå göra pilates, säger hon till The guardian. 

70-nya-50-3
70-nya-50-1

Mer lästips
Chokladmousse på 3 ingredienser
Ny studie: kvinnor behöver mer sömn än män

Mer läsning

Femina