Trendar: InredningMat och dryckResor

5 resetrender som blir stora 2017

20 dec, 2016 
AvNanna von Knorring
Skidsemester, leva som lokalbefolkningen eller kanske en strapatsrik resa? Det är några av resetrenderna som enligt Pinterest kommer att bli stora nästa år.
Annons

Det nya året är snart här och vi säger hej till nya trender, resmål och äventyr. Analytikerna på inspirationscommunityt Pinterest har genom att studera data från det gångna året nu förutspått vilka trender som kommer att dominera 2017. Inom kategorin resor ser det spännande ut för den trendmedvetna resenären.

I år blir det mindre solsemester och poolhäng och mer spännande upplevelser för såväl singelresenären, kompisgänget och det nykära paret. Enligt Pinterest kommer vi även i allt större grad föredra att leva som lokalbor, medan intresset för klassiska turistattraktioner svalnar. Dessutom kommer allt fler att vilja hoppa på trenden med actionkameror när det kommer till att dokumentera resan.

Vi listar fem av de kommande trenderna.

1. Skidsemester

2017 packar vi skidorna och den varma jackan och beger oss till destinationer med snö och kyla i stället för att ligga och sola på stranden. Alltid behöver det inte finnas snö och skidmöjligheter heller, Skottland och Island är även bland de trendiga destinationerna med kyligare väder.

Annons

2. Slut på turistandet

I stället för att ta in på ett hotell och se de klassiska sevärdheterna letar vi upp mindre kända platser och lever som de lokala gör. Okända pärlor och lokalbornas kultur har blivit mer spännande än ”måste-se”-listan med sevärdheter och turistmagneter.

3. Äventyrsresor

Det blir mindre romantiskt mys när de lugna semestrarna byts ut mot mer äventyr och utflykter. 2017 vill vi utmana oss själva och uppleva spännande platser tillsammans med vår partner eller våra vänner. En semester fylld med aktiviteter lockar allt fler, enligt Pinterests trendanalys.

4. Kyoto, Japan

Japan är ett fortsatt populärt resmål, men nu vill vi resa till den forna huvudstaden Kyoto i stället för populära Tokyo. Den gamla välbevarade staden erbjuder en stor mängd gamla tempel och vackra palats och har länge lockat en stor mängd turister.

5. Nationalparker

Vi vill vara nära naturen nästa år. I USA och Kanada blir nationalparker populära destinationer 2017. De populäraste platserna bland Pinterest-användarna är Yosemite i Kalifornien och Banff National Park i Alberta, Kanada, som båda erbjuder häpnadsväckande natur.

Foto: Shutterstock

 

Läs även

Annons