Trendar: InredningMat och dryckResor

5 slottshotell som är perfekta för en romantisk weekend

26 jan, 2017 
AvNanna von Knorring
Har du alltid velat bo som en drottning? På ett slottshotell är det möjligt, åtminstone för en natt eller två.
Annons

Alla hjärtans dag är runt hörnet och när affärerna fylls av hjärtformad choklad och vädret fortfarande är kallt kan det vara mysigt att uppvakta sin partner med en romantisk weekend i sagolik miljö.

Runtom i Sverige finns det gott om hotell som tagit över i gamla slottslokaler och som erbjuder en tillflykt från vardagen. Nedan listar vi fem slottshotell som vi inte skulle ha något emot att sova över på.

Görvälns Slott

Järfälla, Stockholm

Görvälns Slott byggdes redan på 1600-talet och är i dag ett boutiquehotellet med exklusiv inredning med förgyllda detaljer som en röd tråd. Slottet har röstats fram till Sveriges tredje bästa hotell 2016 i Trip advisors Traveller’s Choice.

Rånäs Slott

Rånäs, Stockholm

Rånäs Slott byggdes under 1800-talet  i senempirisk stil och är sedan många år tillbaka ett populärt slottshotell. Det mest imponerande av hotellrummen är utan tvekan den vackra sviten i slottets högsta torn.

Annons

Södertuna Slott

Gnesta, Sörmland

På Södertuna Slott är rummen i modernt stuk medan de övriga delarna av slottet erbjuder klassiska interiörer. Det idylliska slottet ligger i Sörmland och erbjuder en romantisk miljö med en vacker slottspark.

Lejondals Slott

lejondalsslott_!

Bro, Stockholm

Beläget vid den lilla Lejondalssjön ligger Lejondals Slott med sin unika röda utsida. Slottshotellets rum har en genomgående herrgårdskänsla med vackra detaljer och tapeter med mönster av Josef Frank från Svenskt Tenn.

Annons

Teleborgs Slott

teleborgsslott2
teleborgsslott

Växjö, Småland

Teleborgs Slott påminner om svunna tider med sina tinnar och torn. Slottets utrymmen är inredda i klassisk stil och det finns flera kakelugnar och kristallkronor som skapar den kungliga känslan.

Läs även

Annons