De 11 vackraste kungliga brudklänningarna
Slå på ljud

Prinsessan Diana är en evig stilikon med känsla för detaljer, färgkombinationer och modiga klädval. Än i dag kopieras hon av många och det är inte särskilt svårt att förstå varför.

Här är Diana-looks som kändisarna fortfarande härmar!

DIANAS FÖRLOVNINGSKLÄDSEL I FEBRUARI 1981

När Diana och prins Charles offentliggjorde sin förlovning valde Diana att ha på sig en enkel, klarblå dräkt med en vit knytblus. Kate Middleton bar en liknande outfit när hon och prins William annonserade sin förlovning.

IKONISKA FÅRTRÖJAN, JUNI 1981

Prinsessan Diana bar en röd ulltröja med får på, varav ett av dem är svart, till en polomatch 1981. Sångaren Harry Styles skapade rubriker när han bar en liknande tröja i blått från Lanvin.

TRAVOLTA-KLÄNNINGEN, NOVEMBER 1985

Prinsessan Dianas så kallade "Travolta-klänning" från Victor Edelstein, som hon bar när hon dansade med John Travolta på en bankett i Vita Huset 1985, är en av hennes mest ikoniska klänningar.

Angelina Jolie inspirerades av prinsessan när hon bar en liknande variant på BAFTA-galan 2018.

LJUSBLÅA GALAKLÄNNINGEN, MAJ 1987

Två gånger har Diana synts i den här ljusblåa klänningen från Catherine Walker - ena gången på filmfestivalen i Cannes 1987, och två år senare på premiären av musikalen Miss Saigon.

Skådespelerskan Elle Fanning syntes i en liknande variant på Met-galan 2017.

DIANAS VARDAGSLOOK, MAJ 1988

Diana passade lika bra i jeans och sweatshirt som i hennes mer uppklädda looks.

Hailey Bieber, som har avslöjat att Diana är en av hennes största stilikoner, inspireras gärna av prinsessan till vardags.

Foto: Rex

Källa: Teenvogue

LÄS MER:

Mest läst